Финансовият министър: Готвят се истерии с цените на брашното и захарта

1
Виждаме неоправдано увеличение на цени за ден-два при определени търговци, координирано с медийно отразяване, заяви Василев
Виждаме неоправдано увеличение на цени за ден-два при определени търговци, координирано с медийно отразяване, заяви Василев Снимка: Фейсбук

"Виждаме неоправдано увеличение на цени за ден-два при определени търговци, координирано с медийно отразяване. Имаме информация, че подобни акции се подготвят с брашното и захарта."

За това предупреди вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев в ефира на БНР.

Комисията за защита на конкуренцията е сезирана за бензина, подготвяме сезиране и за олиото. Ако тя не се задейства бързо, ще помислим дали това е правилният състав на този орган“, посочи Василев.

Той обяви, че за правителството най-важно е да се подсигури продоволствие до 2023 година. По думите му в момента у нас има два пъти повече зърно отколкото ни трябва, за да подсигурим хляб, брашно и фуражи. „Има много голям натиск всичкото това зърно да бъде изнесено. Ние правим възможно най-дългата процедура за проверка. Можеше директно да забраним износа, както в Сърбия и Унгария, но тогава щетите за производителите щяха да са огромни“, поясни вицепремиерът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Всичко
    Това са цени умишлено поставени нали всички са Герои от ГЕРП сега имат страх че държавата ще им сложи малко ред демек ще крадът амапо малко не както си вяха кончето при търбуха . Проверки на всеки завод за олио за захар за брашно Абе сложете една цена идасезнае че от та на горе не може .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари