#ГАZwithmе отмениха протеста си в четвъртък

0
Ще опитаме да провеждаме граждански контрол върху служебното правителство всяка сряда до края на мандата му, пишат от гражданската инициатива
Ще опитаме да провеждаме граждански контрол върху служебното правителство всяка сряда до края на мандата му, пишат от гражданската инициатива Снимка: БГНЕС

Днешният протест пред Президенството на #ГАZwithmе се отменя.

Във Facebook групата на организаторите се съобщава следното:

"Решихме, че поради различни фактори – от организационни до чисто метеорологични – най-добрият начин да съхраним енергията от вчера е да организираме следващия протест за сряда – 17 август 2022 г., от 19:00 ч. отново на Фонтана пред (п)реZидентството"

До тогава обаче от #ГАZwithmе настояват, че няма да спрат да търсят отговори на въпросите си, които са задали на президента Румен Радев, и на служебния кабинет на Гълъб Донев.

"И ще опитаме да провеждаме граждански контрол върху служебното правителство всяка сряда до края на мандата му. Не можем да позволим президент, избран с исторически рекордна ниска активност, да направи обратен завой за развитието на България. Не можем да позволим служебно правителство да поставя на карта държавната ни независимост, принадлежността ни към ЕС и НАТО, да връща политиката на обвързаност на държавата с обръчи от фирми. Слушахме много за партийни „червени линии“ последните месеци. Гражданските червени линии вече личат – сред тях са: никакви нови договори с Газпром и никакво екстрадиране от България към Русия на руски граждани, обявили се против войната в Украйна

Всяка сряда ще продължим да настояваме за отговори на нашите досегашни 7 въпроса и за конкретни решения. Всяка сряда ще задаваме и нови въпроси и ще следим да не се взимат решения, прекъсващи демократичните процеси в страната. Призоваваме съмишлениците, готови реално да помагат – извън вербалната си агресия и критики към логистиката в и извън фейсбук – да ни пишат и да се включат в гражданския контрол".

Все пак организаторите призоват тези, които имат възможност, да подкрепят инициативата на ГД „БОЕЦ“ и се присъединят към протеста им в петък, от 16:00 ч., пред Министерството на енергетиката.

Вчера от #ГАZwithmе обявиха, че ще се опитат да принудят служебният енергиен министър да подпише пред тях декларация, че той като министър няма да подписва никакви договори за доставката на руски газ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    6
    FakT
    https://i.postimg.cc/wBjSgPnr/adc45320b0f24d69aae4c05488a62da5.jpg
  • 7
    5
    България е за българите!
    Сега разбрахте ли защо Русия изгони всяко американско нпо от територията си и ги забрани?! Ето такива платени агитки рушат обществото, създават фалшиви новини, обработват общественото мнението в платената посока и всичко най-лошо за местното население!!
  • 3
    4
    хаджиджендер0ф
    Цялата ни държава я рушат американски агенти/шпиони, толкова са много, че не можем да изброим имената им! По бясното им плюене ще ги познаете, но знайте, че те са се продали за пари на чужда държава и прокарват американска пропаганда в България!
  • 4
    3
    Saal
    Очакваме закриване на всички сащнически нпо-та в България, както и изгонване на всички сащнически дипломати от България, както и изгонване на всички сащнически войски от българските бази! Искаме диверсификация на сащническия танкерен газ, незабавно спиране на доставките от сащ! Искаме незабавна диверсификация на сащническия танкерен газ! Българите от България искаме да бъде спряна зависимостта на Родината ни България от тумора сащ!
  • 2
    2
    ;;ll
    Българското общество трябва да знае имената на българофобите/русофобите, обрекли България, българския бизнес и обществото на глад, мизерия и социален разпад - русофобите/българофобите: ристюфците, мирчефците, про100$$ к!р0, @сен ф@силеф, лорерците, атанасофците, мартин димитрофците, дайнофците, илиян фасилефците, армани сбърканяни, хаджигенофци и банкянската тиква!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари