Гърция връща до 600 евро от сметките за ток на всеки гражданин

1
Ще бъдат компенсирани сметките от декември до май
Ще бъдат компенсирани сметките от декември до май Снимка: iStock

Ще бъдат компенсирани сметките от декември до май

Гръцката държава ще върне по индивидуална банкова сметка 60 процента от допълнителните разходи за електроенергия на всеки индивидуален консуматор, считано ретроспективно от декември до май. Това обяви премиерът Кириакос Мицотакис в телевизионно изявление, цитирано от АНА-МПА и БТА.

Горната граница на извънредната компенсация ще бъде 600 евро и ще се отнася до гърците с годишен доход до 45 хиляди евро.

За май и юни ще се покрива 50 процента от увеличението в потреблението и над 300 киловатчаса.

Освен това гръцкият премиер обяви, че производителите на електроенергия ще трябва да поемат своя дял на солидарност към обществото, като допълнителните им конюнктурни приходи ще бъдат облагани със специална такса от 90 процента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари