Гърция е в пламъци (ВИДЕО)

1
През последните 24 часа пожарникарите се опитват да потушат повече от 400 горски пожара из цяла Гърция
През последните 24 часа пожарникарите се опитват да потушат повече от 400 горски пожара из цяла Гърция Видео: NOVA

През последните 24 часа пожарникарите се опитват да потушат повече от 400 горски пожара из цяла Гърция

Продължава борбата със стотиците горски пожари в съседна Гърция. Стихията взе вече две жертви, а стотици семейства останаха без домове. Най-опасни са пожарите, които бушуват в централната област Атика, на остров Евия и в областта Илия, в западната част на Пелопонес.

Вземете каквото можете и напуснете домовете си по най-бързия начин”. Това е нареждането, което получиха стотици жители на северната част на остров Евия. Бреговата охрана евакуира късно снощи повече от 600 души с кораб, след като огнената стихия продължи да напредва и да унищожава горските масиви, предава NOVA

През цялата нощ пожарникарите не спряха борбата със стихията северно от Атина. Тлеещите огнища отново се разпалиха, раздухани от силните ветрове и продължиха да се изкачват по склоновете на планината Парнита. Много от жителите в района, които се завърнаха по домовете си след временното успокояване на пожарите, бяха принудени отново да напуснат.

Много населени места северно от Атина останаха без вода, тъй като пожарите повредиха електроразпределителната мрежа и така спряха помпените станции. На много места няма вода и за пожарникарите.

През последните 24 часа пожарникарите се опитват да потушат повече от 400 горски пожара из цяла Гърция. В близките дни не се очаква промяна в сухото и горещо време.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари