Гърците вземат по 310 евро бонус ако идват навреме

0
Бонусите, които се раздават в държавния сектор на Гърция, са над 137 вида
Бонусите, които се раздават в държавния сектор на Гърция, са над 137 вида Видео: News7

"Постна пица" ще разпределят в южната ни съседка, вижте от какво ще се лишат гърците

Премахване на редица социални бонуси, повишаване на пенсионната възраст и намаляване на минималната заплата, това са част от мерките на гръцкото правителство за бюджетни икономии.

Бонусите, които се раздават в държавния сектор на Гърция, са над 137 вида, въпреки че голяма част от тях бяха орязани преди 2 години. Освен отстъпки при купуване на лекарства, храна и поемане на транспортни разходи, гърците взимат 420 евро месечно за спазване на санитарна хигиена, 450 евро за приемане и предаване на автобус в градския транспорт в добро състояние и 310 евро за пристигане навреме за работа.

Южната ни съседка се е преборила и за една от най-облагодетелстваните пенсионни системи-ниска пенсионна възраст, минималната пенсия от 486 евро и максимална от 2773 евро.

Европа обаче настоява Гърция да намали разходите си за пенсии още тази година. За целта - пенсионната възраст трябва да стане 67 години.

Сега ще трябва да отпаднат и мерки, които са стимулирали раждаемостта и заетостта.

И въпреки всички икономии, според експертите съотношението 3-ма работещи към 1 пенсионер в Гърция ще се запази. За сравнение у нас е едно към едно.

Източник: news7.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари