Г-н Стоилов булевард "Тутракан" има нужда от засилен полицейски контрол

0
Вечер любители на високите скорости в Русе  ...
Вечер любители на високите скорости в Русе ...

Стадо домашни животни редовно обсажда новооткрития път, който води към Дунав мост и пречи на интензивното движение. В късните часове преасфалтираният булевардТутракан”, в който са вложени милиони, се използва и за състезателна писта.

Вечер любители на високите скорости в Русе използват прясно асфалтирания булевардТутракан” за състезателна писта, без да се стряскат от поставените камери. За това сигнализираха живеещите 200 семейства в района, притеснени за децата си.

Маргита Борисова: “На пешеходна пътека рядко спират. Няма никакви полицаи тука. Вечер – мотори, по-хубави коли. Когато човек е легнал да спи е много изнервящо”.

Божидар Георгиев: “Нещо трябва да се направи. Полицаи ли трябва да има по-често, светофари ли, легнали полицаи, но тука се движат много бързо”.

През деня пътят към Дунав мост, в който бяха вложени пет и половина милиона евро по трансграничен проект съвместно с Община Гюргево, е окупиран от стадо овце и кози, които се разхождат без надзор по платното, като изправят на нокти шофьорите в последния момент.

Животните пасат тревата между платната, а в района никой не знае чия собственост са. Булевардът, който беше открит през юни, не е пощаден и от вандалски набези. Крадци са задигнали 220 метра телекомуникационни кабели. Щетите са за над 1500 лева.

От Общината ще настояват да се засили полицейския контрол по булеварда. Ще внесат и предложение в местния парламент да се увеличат глобите, които общинските служители имат право да налагат на нарушителите.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари