Г-н Кмете, не само парите решават проблемите, иска се и акъл!

2
"Успехите" на Партията в икономиката пак се удрят челно в "усещането" у гражданите за ниски заплати
"Успехите" на Партията в икономиката пак се удрят челно в "усещането" у гражданите за ниски заплати Снимка: Факсимиле от вестник "Утро"

ПАРИ ИМА - ДЕЙСТВАЙТЕ: В днешния брой на партийния орган "Дунавска правда" градският секретар се надува, че осигурявал пари. Завалията сигурно е запомнил думите на правешкия сатрап, че "който има пари - той решава". Тато поне умееше да се надсмива над собствените си глупости.

Нашият гьон така и не разбра, че не само парите решават проблемите, а се иска и акъл, с който да ги харчиш, за да решаваш тези проблеми Но, де акъл под милиционерската фуражка. 

Харченето на пари властта на нашата Партия го разбира другояче. Казва му проекти и инвестиции, а ние го "усещаме" като злоупотреби и корупция. 

И как един градски партиен секретар, по съвместителство и кмет, осигурява пари? От собствения си джоб ли ги вади, че да се хвали с това? 

Русе потъна и образователно, и екологично, и социално, и всякак през осемте години управление на Пламен Стоилов и ГЕРБ. Не заради парите, а заради липсата на акъл, с който се харчат. Един ред плочки по тротоара не могат да наредят като хората, проблеми във важни обществени сфери щели да решават...

Под анонса за кметското интервю партийният вестник му приглася с голямо заглавие как, видите ли, по развитие русенската икономика растяла с по-бързи темпове от националната. Хвала на тоя кмет и тая власт, дами и господа, другарки и другари! 

Тук "успехите" на Партията в икономиката пак се удрят челно в "усещането" у гражданите за ниски заплати. Да няма грешка нещо. Местната икономика расте в национален мащаб, че и го задминава, а заплатите в Русе по същите официални данни са под средните за страната.

От тези разминавания между отчетените "успехи" от местната власт и "усещанията" на гражданите за тези "успехи" излиза, че властта е загубила връзка с реалността и е на грешен път. Защото едно е сигурно - гражданите никога не грешат в своите усещания.

Автор: Фронтално

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари