Русе ще разполага с общо 176 млн. лева

2
Пламен Стоилов добави, че са заделени достатъчно средства и за осветление на улици и площади.
Пламен Стоилов добави, че са заделени достатъчно средства и за осветление на улици и площади.

Проектобюджетът на Община Русе за 2015 г. е 97 356 613 лв. Той е основна тема на днешното извънредно заседание на местния парламент, по време на което ще бъде разгледан и отчетът на свършеното с миналогодишната хазна, както и програмите за туризъм и за управление на общинската собственост.

"Освен общинския бюджет, през 2015 г. управляваме и още 78.6 млн. лв. - европейско финансиране по проекти, което означава, че през настоящата година Русе ще разполага с общо 176 млн. лева. Преди всичко бюджет 2015 е базиран на стабилност, развитие и растеж. Наред с мащабна строителна програма, има повишение на средствата за образование, култура, социални политики и здравеопазване", отбеляза по този повод кметът на Русе Пламен Стоилов.

Той отбеляза в тази връзка, че средствата за културни дейности са със 7% повече, а за образование - с 3%. "Образованието е инвестиция в човешкия ресурс – важна предпоставка за развитие на икономиката, базирана на знанието. Важен приоритет за нас е и здравеопазването, където е заложен ръст от 7%.

Превръщането на Русе в привлекателно място за живеене и балансираното развитие на населените места на територията на общината в кметската програма пък са подплатени със завишаване на средствата за комунални дейности с 8%, отбеляза още Стоилов, като добави, че са заделени достатъчно средства и за осветление на улици и площади.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари