Г-н Кмете, каква организация създавате по време на ремонтните?

1

Иво Пазарджиев се обръща към кмета на Община Русе с въпрос, засягащ тенис кортовете, които се намират в Парка на младежта.

Общинският съветник е сигнализиран от граждани, които проявяват своето недоволство по отношение протичащият в момента ремонт на алеята, която води към тенис кортовете и се явява продължение на улица „Битоля“.

Уморени от продължаващите дълго време там ремонтни дейности русенците, потърсили Пазарджиев за съдействие, изразяват надежда, че ще дойде времето, когато всички подобни дейности ще приключат по-скоро и градът ще може да се завърне към нормалният си ритъм на живот.

При свое посещение на място, председателят на групата общински съветници „ПАТРИОТИТЕ ВМРО–ГЛАС НАРОДЕН“ установява, че в действителност въпросната алея се изгражда наново така, че на места се стеснява до такава степен, че изглежда невъзможно по нея да се разминат два автомобила.

Освен това Пазарджиев забелязва, че се намаляват и местата за паркиране на автомобили на граждани, посещаващи едно от най-големите спортни съоръжения, принадлежащи към този вид спорт в национален мащаб.

„За да може да се развие тенис базата в положителна посока и да посреща турнири от национален и международен ранг, тя следва да разполага с добри комуникации. Необходим е нормален паркинг за автомобили, като за броя на парко-местата следва да се има предвид, че тенис базата е една от най-големите в България с 9 клей корта и заведение за хранене. Обслужването на базата се нуждае от път, по който при необходимост да се движат дори и тежкотоварни автомобили.“ – отбелязва в питането си Иво Пазарджиев.

В тази връзка той задава и три конкретни въпроса към Пламен Стоилов и неговата администрация, на които следва да получи отговор на предстоящата идната седмица сесия.

Първият цели да изясни по каква причина алеята водеща към тенис кортовете/продължение на ул. „Битоля“/ се стеснява до размери, позволяващи преминаването само на лек автомобил, без възможност за разминаване с друг. Вторият насочва вниманието към това къде следва да паркират автомобилите си гражданите, които посещават тенис кортовете в Младежкия парк, а третият да уточни каква организация се създава по време на ремонтните, с оглед на това да няма паркирани автомобили в зелените площи?

ПИТАНЕ от Иво Колев Пазарджиев                                                  

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН КМЕТЕ,

Многократно съм правил питания, във връзка с дейността, стопанисването и управлението на тенис кортовете в Младежкия парк в гр.Русе. Настоящото ми питане е породено от ремонтите, които текат към настоящия момент в Младежкия парк. Алеята, водеща към тенис кортовете, която се явява продължение на ул. „Битоля“ се стеснява изключително много, така че по нея няма да могат да се разминават два автомобила. Намаляват се местата за паркиране, които до сега бяха недостатъчни. Към момента, автомобилите на граждани, посещаващи тенис кортовете и намиращия се в непосредствена близост плувен комплекс биват паркирани в зелените площи, които и без това са в лошо състояние от бавно извършващите се ремонтни дейности в Младежкия парк.

За да може да се развие тенис базата в положителна посока и да посреща турнири от национален и международен ранг, тя следва да разполага с добри комуникации. Необходим е нормален паркинг за автомобили, като за броя на парко-местата следва да се има предвид, че тенис базата е една от най-големите в България с 9 клей корта и заведение за хранене. Обслужването на базата се нуждае от път, по който при необходимост да се движат дори и тежкотоварни автомобили.

Във връзка с изложеното, моите въпроси към Вас, господин Кмете са следните:     

1. По каква причина алеята водеща към тенис кортовете/продължение на ул. „Битоля“/ се стеснява до размери, позволяващи преминаването само на лек автомобил, без възможност за разминаване с друг?

2. Къде следва да паркират автомобилите си гражданите, които посещават тенис кортовете в Младежкия парк?

3. Каква организация създавате по време на ремонтните, с оглед на това да няма паркирани автомобили в зелените площи?

Настоящото питане е съгласно чл. 104 от ПОДОбСНКВОА и моля на него да ми бъде отговорено както писмено, така и устно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари