Г-н Бурджиев ме уволни, защото не му “лъскам” имиджа

7
ПР в Областна администрация - Русе бе уволнена
ПР в Областна администрация - Русе бе уволнена Видео: Аларма

ПР в Областна администрация - Русе бе уволнена.

По думите на Елица Стаменова, причината е това, че е посъветвала областния управител Стефко Бурджиев да вземе отношение по проблема с недовършената реконструкция на булевард "България", който все още няма акт 16 и се води строителен обект.

Поводът за спора помежду им бил отказът на областния управител да участва лично или чрез негов представител в телевизионно предаване. Пиарът Елица Стаменова подходила професионално към задълженията си и му споделила, че би било добре да вземе отношение по темата, за да не се създава недоволство сред хората.

Според областния управител Елица е била уволнена, заради, арогантно поведение.

Елица Стаменова се чувства силно огорчена от отношенито към нея, при положение, че си е свършила професионално работата.

Заповедта за уволнението на Елица Стаменова е на основание член 28 алинея 6 от закона за администрацията. Документът може да се обжалва в двумесечен срок пред Районен съд - Русе.

Ето и какво споделя Елица Стаменова:

В периода, в който съм в болничен, в Областна Администрация Русе, се получава запитване от БНТ2 към г-н Бурджиев със следните въпроси:

1. Какви са предприетите от Вас и Вашите предшественици мерки за узаконяване на бул. “България”, който все още няма Акт 15 и 16?

2. Предлагано ли е пътната отсечка да стане собственост на Община Русе, за да може местната администрация да залага в бюджета си средства за поддържането и?

Запитването е предадено по протоколен ред към Областният управител Стефко Бурджиев, който от своя страна го резолира към заместник областния управител Явор Янчев, в чийто ресор се намира бул. “България”.  Тъй като г-н Янчев има предварително планиран отпуск, дава нареждания на свой подчинен – началник отдел, да вземе участие в предаването, като представителна администрацията. Същият ясно му заявява, че няма да отиде в предаването в Русенската телевизия.

След възобновяване на работния ми процес, Явор Янчев ми възлага въпросното запитване, защото излизал в отпуск и не иска да се занимава с дебата по телевизията,тъй като е сметнал че няма да може да отговори на въпросите.

На следващия ден, от БНТ2 ми се обадиха да потвърдя участието на представител на Областта  в предаването. Аз им отговорих,че ще попитам Областния управител, защото г-н Янчев е излязъл в отпуск, и няма да може да поеме ангажимента. Те останаха учудени, че ще разговарям с г-н Бурджиев, защото минути преди това те са се свързали с него по телефона и той им е обяснил че е в болницата и не е на работа. Аз им казах, че  ще звънна по телефона, да го питам, за да избегна конфузната ситуация, че той си е в кабинета и умишлено отбягва да отговори по темата.

Отидох в кабинета, и като професионален политически експерт “връзки с обществеността”, му споделих,че е възможно да настъпи недоволство сред гражданите, за това че областната управа за пореден път няма да вземе отношение по темата. Неочаквано за мен, бях агресивно нападната вербално, в стремежа си да предпазя администрацията от публичен скандал.

Той ясно подчерта, че ако не му “излъскам” имиджа, и не “замажа” ситуацията, ще ме уволни. Накара ме да излъжа медията, че в момента няма свободни експерти, всичките са с предварително уговорени ангажименти, и че няма кой да отиде в предаването. А на мен лично, ми каза, че той не иска да взема отношение по случая, и няма да изпада в обяснителен режим пред когото и да било.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари