Фотоволтаици върху две обществени сгради ще захранват уличното осветление

5

Монтирани са малки фотоволтаични централи върху покривите на Дом "Възраждане" и детска градина "Русалка"

Община Русе приключи първия етап от проект за енергийна ефективност, който цели да намали разхода за електроенергия на уличната мрежа за осветление. Изградени бяха две малки фотоволтаични централи на покривите на Дом за стари хора „Възраждане“ и Детска градина „Русалка“ /ул. „Шумнатица“ 4/, които ще захранват осветлението в района около двете сгради.

Всяка фотоволтаична централа е с инсталирана мощност 20 kWp и с монтирани батерии с капацитет 40 kW/h за всяка.

Дейностите се извършват по проект BGENERGY-2.001-0033 „Прилагане на мерки за енергийна ефективност по системата за външно изкуствено осветление на територията на град Русе, Община Русе“, а именно „Изграждане на фотоволтаична система за производство на електроенергия за собствени нужди /улично осветление на територията на гр. Русе/“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    8
    Ха-ха-ха
    Тъпите кумуняси продължават да искат да сме на дъното! Реват си за отживелици като панелките, ТЕЦовете, "безплатни" здравни услуги и образование, равенство за простолюдието и кражби на едро за върхушката на партията Майка! Жалки боклуци, сър!!!
  • 0
    7
    Заралия
    А бе вашта мама, през зимата кога няма слънце,какво ще захранвате, дедовия ми ли..?
  • 5
    6
    Наиграл се
    Сега, тая истерия с фотоволтаиците започна лека-полека да отрезвява. Само дето аз съм един от набуталите се. Около 50 000 лева налях във фотовалтаици преди две години. Няма батерии, само един инвертор, че да се закача към мрежата. Сметките - около 3000 лева доход на година. И това при положение, че има месеци в които изключвам подаването на енергия защото ми излиза по скъпо да давам ток /парадокс е, но който има ФВЦ знае там за "балансиращите" глоби/. Панелите ми след 20 години ще работят на 25%, т.е. за изхвърляне. Та, наиграх се аз.
  • 4
    5
    Финансизт
    Панели за една къща в Нисово останаха ли? За едно младо семейство питам. Новодомци са в селото.
  • 3
    4
    Любопитен
    Как точно намаляваме нощния разход? Като сме монтирали с фоговолтаика батерии ли? Хайде след две години, като дойде момента за подмяната им да теглим чертата. И хайде на бас, че ако не се занимавахме с глупости, разходите ни за това осветление щяха да са точно четири пъти по ниски.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари