Фон дер Лайен: Украинците принадлежат към нашето европейско семейство

0
Процесът обикновено отнема години, но Фон дер Лайен заяви, че кандидатурата на Украйна ще бъде разгледана в рамките на седмици
Процесът обикновено отнема години, но Фон дер Лайен заяви, че кандидатурата на Украйна ще бъде разгледана в рамките на седмици

Процесът обикновено отнема години, но Фон дер Лайен заяви, че кандидатурата на Украйна ще бъде разгледана в рамките на седмици

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че въпросникът, който тя самата връчи на украинския президент Володимир Зеленски по време на посещението си в Киев е важна стъпка напред, предаде от Асошиейтед прес.

Фон дер Лайен заяви пред Си Ен Ен, че отговорите на въпросника ще ѝ позволят да прецени дали да препоръча страната като кандидатка за присъединяване към Европейския съюз.

Процесът обикновено отнема години, но Фон дер Лайен заяви, че кандидатурата на Украйна ще бъде разгледана в рамките на седмици. Тя изрази увереност, че украинците "принадлежат към нашето европейско семейство".

"Вчера някой ми каза: "Знаете ли, когато нашите войници умират, искам да знаят, че децата им ще бъдат свободни и част от Европейския съюз", добави Фон дер Лайен. "Те са в изключителна ситуация, в която трябва да предприемем извънредни стъпки".

"За мен е ясно едно: след тази война, когато Украйна се възстановява, когато подкрепяме Украйна във възстановяването на страната, това ще бъде придружавано от реформи", подчерта тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 16
    2
    Иво
    Ами да ги вземе в Белгия,щом са от нейното семейство!!!Паразити!
  • 16
    1
    oooh
    Каква гадна лелка, дърта обиграна брюкселска уруспия, "вавилонската блудница" - въпросник му дала...вечеря за апокалиптични идиоти !
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари