Киев е домакин на срещата на върха на ЕС

0
Планираната среща на върха между Европейския съюз и Украйна ще се състои в Киев, а не в Брюксел
Планираната среща на върха между Европейския съюз и Украйна ще се състои в Киев, а не в Брюксел Снимка: Президентство на Украйна / архив

Планираната среща на върха между Европейския съюз и Украйна ще се състои в Киев, а не в Брюксел

Противно на първоначално съобщеното, планираната среща на върха между Европейския съюз и Украйна ще се състои в Киев, а не в Брюксел, заяви украинското президентство, цитирано от ДПА и БТА.

Промяната на мястото беше обявена след телефонен разговор между украинския президент Володимир Зеленски и председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

На обявената от ЕС среща, планирана за 3 февруари, няма да присъстват лидерите на страните от общността, а само Фон дер Лайен и председателят на Европейския съвет Шарл Мишел. Това беше съобщено от говорител на Мишел през декември.

След като сега стана ясно, че срещата ще бъде в Киев, се слага също така край на спекулациите за възможно ново посещение на Зеленски в чужбина след изненадващото му пътуване до Вашингтон миналия месец.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари