Фон дер Лайен: Няма да позволим Русия да иска рубли за доставките на газ

1
Президентът на Съединените щати Джо Байдън заяви, че Русия трябва да бъде извадена от Г-20
Президентът на Съединените щати Джо Байдън заяви, че Русия трябва да бъде извадена от Г-20 Снимка: ЕПА / БГНЕС

"Няма да позволим Русия да заобикаля санкциите като изисква рубли за доставките ѝ на петрол и газ"

Това заяви тази вечер председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, предава БНР.

Президентът на Съединените щати Джо Байдън заяви, че Русия трябва да бъде извадена от Г-20. След края на срещата на върха на НАТО той съобщи, че ЕС и НАТО ще създадат система, чрез която да проверяват дали Китай ще нарушава техните санкции срещу Русия.

Байдън заяви, че е показал ясно на президента Си Дзинпин, че ще има последствия, ако реши да помага на Кремъл.

"Мисля, че Китай разбира, че бъдещето на нейната икономика е много по-тясно свързано със Запада, отколкото с Русия. Затова се надявам, че няма да се ангажира с нея", заяви Байдън.

Президентът на Франция Еманюел Макрон бе по-оптимистично настроен и каза, че по време на разговора си с президента на страната е усетил срещу себе си лидер, който споделя опасенията на ЕС и не е съгласен с войната.

Според Макрон Китай би могъл да е единствено посредник, който внася умереност и изрази надежда, че няма да участва в ескалация. Същевременно той подчерта, че не очаква преговорите за примирие в Украйна да дадат резултат в следващите часови или дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    11
    Spermaman
    Боли ги фара еурогейските бюрократи. Получават си 10 000 евракис заплатка на месец, служебна кола и гориво. Дали тока ще им е 200 или 400 евро им е все тая. Нормалните хора и дребния бизнес ще издухат супата. Зимата 2022 ще има пак Вертоловеева нощ в западна европа.
  • -1
    10
    русенец
    https://novini247.com/novini/the-sofia-times-na-12-mart-prisastvah-na-vecher-v-parijkiya_4214327.html
  • 6
    9
    русенец
    Тая фон Лайнен да вземе да прочете изказването на Лионел Зинс, бивш премер-министър на Бенин, направено на вечерята в негова чест в дискусионния клуб Cercle des Nouveaux Mondes в Париж. И след като го прочете да и докладват , че не само ЦЯЛА Африка, но и ЦЯЛА Латинска Америка ( без Колумбия, защото в момента те практически са окупирани от САЩ), ЦЯЛА Азия, без Япония са зад Русия. Тя едва ли ще разбере, че корабът САЩ е поел прекалено много вода за да може да плава и повлича със себе си така наречената демократична Европа.
  • 11
    8
    Читател
    Лельо Лайен,разбрахме че си многодетна майка,гледай си дечицата,ти няма да оправиш света,колкото и да се запъваш.Има проблеми между държавите,те си имат ръководители,на теб ти се пада да гледаш,да слушаш как ще бъдат разрешени. Там в Русия,не е за теб,дори и да мислиш!
  • 11
    7
    Еваларка на мръшляка!
    Е тая наистина ще успее да абортира €врогейския съюз!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари