Унгария отново блокира санкциите на ЕС срещу Русия

4
Този път не заради несъгласие с мерките срещу Москва, а заради Китай
Този път не заради несъгласие с мерките срещу Москва, а заради Китай Снимка: Twitter / X

Този път не заради несъгласие с мерките срещу Москва, а заради Китай

Унгария блокира одобряването на 13-ия пакет от санкции на Европейския съюз срещу Русия – но този път не заради несъгласие с мерките срещу Москва, а заради Китай, съобщава британският вестник The Financial Times, предава агенция "Фокус".

ЕС се стреми да наложи своя 13-и кръг от санкции срещу Русия до двегодишнината от началото на войната в Украйна – 24 февруари. Това би допълнило предходните стъпки на Брюксел - одобряването на финансова подкрепа за Киев в размер на 50 милиарда евро и предложението за използване на замразените активи на Русия за възстановяване на Украйна.

Унгария бе единственият въздържател на вчерашната среща на посланиците на ЕС, които се готвиха да подпишат пакет от санкции, насочени срещу близо 200 лица и организации от Русия, Китай и други страни, за които се смята, че подпомагат военните усилия на Москва.

"Унгарците не се съгласиха заради китайските компании“, поясни източник на изданието.

Унгария и премиерът ѝ Виктор Орбан многократно са забавяли или отслабвали мерките на ЕС, насочени към наказване на Русия или подпомагане на Украйна, припомня вестникът.

Друг източник, запознат с дискусиите, ги описа като "много плодотворна размяна на мнения“, като деликатно посочи, че унгарската блокада този път идва от посланика на Будапеща, който "помоли за малко повече време, за да анализира съдържанието на предложенията“.

Пакетът санкции предвижда налагането на ограничения на три китайски компании и една индийска. Подобен ход миналата година бе блокиран от редица държави-членки. Ако предложението бъде одобрено, това ще бъде първият път, когато бизнеси в континентален Китай и Индия ще бъдат обект на санкции от ЕС.

Дискусиите ще продължат и вероятно ще бъдат разгледани от министрите на държавите-членки на среща следващата седмица, поясниха официални лица. Поддръжниците на пакета от санкции се надяват да постигнат споразумение до следващата сряда, за да спазят крайния срок от 24 февруари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    9
    до 7
    Ето ти го отворко или не четеш ингилизки, че и се изтропваш неподготвен?!? На, чети ако можеш! https://www.ft.com/content/53f2e696-5ff2-4be9-bcf0-f6a144fbdbff Само дето няма да можеш, трябва едни парички за абонамент да дадеш, ама отде у теб пари за подобно нещо! :) :) :)
  • -10
    8
    До lol кенефа трол
    А още една изчукана усрсинск спинозна курва се обади! Ти недей си вря спинозната путка дето не ти е работата!
  • 9
    7
    LOL
    Къде го това във financial times? https://www.ft.com/search?q=hungary Дунавмост написали, че focus-news.net предали, че financial times били писали...да, да ама...НЕ! :D И тука гледам хакер до хакера сте се наредили. Ми то повечето IP адреси в Русе са асоциирани с "ул. Църковна независимост 18" - т.е. адреса на офиса на Networx-BG. Работата като интернет трол в митрофановата трол ферма не те прави нито хакер нито ИТ. И като гледам минусите на тролския ти коментар - епа голем хакер ще да си :D Поне си ги занули да не се червенее толкова :D
  • 1
    6
    да бе, рук ли си, k@p ли си
    баш файнешенъл таймс е най-рушлямската медия, добре че ни отвори очите, смешник!
  • 3
    5
    До 2 и 4
    До 2 и 4 споко потока от ip адреси е идентичен не се притеснявай! Пак казвам когато работиш в сапунена кабеларка не се пиши на ИТ , мноооого си далеко от истината М. Лайнцето спече ли???
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари