Фолклорен фестивал в Борово

0
Богата програма с изпълнения на народни песни и танци са предвидили домакините
Богата програма с изпълнения на народни песни и танци са предвидили домакините

Десетото юбилейно издание на Фолклорен фестивал „От Дунав до Балкана“ – 2017 г. в Борово ще се проведе на 2 и 3 септември /събота и неделя/ 2017 г., на откритата сцена в града.

Богата програма с изпълнения на народни песни и танци са предвидили домакините за всеки ден. От 9 до 22 часа на сцената ще се представят групи, колективи и солисти, предимно от читалища. Откриването на 2 септември ще започне с водосвет и с дефиле на участниците.

Организатор на фестивала е НЧ "Искра 1898" със съдействието на Община Борово. Фестивалът е с конкурсен характер, без такса за участие, и се провежда под патронажа на кмета на Община Борово. Наградният фонд е осигурен от кмета Валентин Панайотов и НЧ "Искра 1898".

Целта на фестивала е да издири, съхрани и популяризира изворния фолклор на България и да го предаде на идните поколения. Събитието се утвърди сред предпочитаните форуми за фолклор и ежегодно събира повече от 2000 участници от цяла Северна България.

За участие в проявата са поканени отново и всички победители в категорията „Купа на Кмета“ – златна, сребърна и бронзова, в различните издания на фолклорния фестивал от 2008 до 2016 г. включително. Те ще се надпреварват за новата учредена награда на фестивала.

По повод десетото юбилейно издание, организаторите създават специална категория за победители: „Най-добрите от най-добрите“. В нея могат да вземат участие само носителите на специалните награди на фестивала „Купа на Кмета“ – златна, сребърна и бронзова от 2008 до 2016 г. включително.

Петчленно жури ще избере най-достойно представилите се във фестивала. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари