Флашмоб "Хайде на хорото" в Русе

2
С кръшно хоро на площада в Русе тази вечер самодейци дадоха начало на фолклорното надиграване „Русчуклийска среща - 2017”
С кръшно хоро на площада в Русе тази вечер самодейци дадоха начало на фолклорното надиграване „Русчуклийска среща - 2017” Видео: БНТ Русе

С кръшно хоро на площада в Русе тази вечер самодейци дадоха начало на фолклорното надиграване „Русчуклийска среща - 2017”.

Музикалният съпровод, който стопли сърцата на всички млади и не толкова млади хора, изкушени от неравноделните тактове, беше на оркестър „Плам”, съобщава БНТ Русе.

Флашмобът „Хайде на хорото” е своеобразна репетиция за започващия утре в града Шести национален събор на любителските школи и клубове, изучаващи български народни танци „Русчуклийска среща - 2017”.

Лора Стоянова - лектор в танцова школа „Играорци”
„Всеки клуб представя хоро от областта, в която се намира града им и друго по избор. Атмосфера е доста вълнуваща. Хората се радват. Има много награди самия фестивал - 19 на брой.”

Атмосферата на ежегодната среща също е вдъхновяваща - казва Лора. В една от категориите се представя специално разработен за фестивала танц.

Лора Стоянова - лектор в танцова школа „Играорци”
„Заигравка винаги има. Всъщност самият фестивал е едно надиграване. Цялата идея е хората да се забавляват, наградите реално не са основната идея за нас.”

Любителите на българския фолклор могат да проследят надпреварата между школите по народни танци и да разберат кои са победителите, ако отидат в спортна зала „Дунав” утре и в неделя.

Източник: БНТ Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари