Финансовото министерство пое още 300 милиона лева нов дълг

0
По закон тази година страната ни може да поеме нов дълг от 7,3 милиарда лева. С част от тях трябва да бъдат покрити стари задължения
По закон тази година страната ни може да поеме нов дълг от 7,3 милиарда лева. С част от тях трябва да бъдат покрити стари задължения Снимка: Dunavmost, архив

 

Финансовото министерство пое още триста милиона лева нов дълг, става ясно от резултатите от проведения аукцион

Така общата нова задлъжнялост от началото на годината достига 1,8 милиарда лева, предаде NOVA

Новият дълг е за книжа със срочност от три години и половина, а среднопретеглената доходност е 1,33 на сто.

Тя е по-висока от проведените аукциони за същите книжа по-рано през годината, като през април доходността бе 0,88, а през март – 0,55 на сто.

Традиционно най-голям интерес към книжата са проявили банките, следвани от пенсионните фондове.

По закон тази година страната ни може да поеме нов дълг от 7,3 милиарда лева. С част от тях трябва да бъдат покрити стари задължения, като вече през годината бе направено голямо погашение на лихви и главници.

С останалата част от новопоетите задължения се очаква да се направят инвестиции, според неведнъж изказаните намерения на финансовия министър Асен Василев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари