Правителството подписа Меморандум с Европейската банка за възстановяване и развитие

0
В него са заложени проекти и реформи в ключови области като здравеопазване, образование, транспортна свързаност, енергетика, дигитализация и бизнес среда
В него са заложени проекти и реформи в ключови области като здравеопазване, образование, транспортна свързаност, енергетика, дигитализация и бизнес среда Снимка: Министерски съвет

Той включва 6,3 млрд. евро под формата на безвъзмездни средства от ЕС

В присъствието на премиера Кирил Петков вицепремиерът по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев и президентът на Европейската банка за възстановяване и развитие Одил Рено-Басо подписаха меморандум за разбирателство, с който международната финансова институция ще подпомогне българското правителство в провеждането на структурни реформи и в реализацията на проекти, финансирани от фондове на ЕС през програмния период 2021 – 2027 г. ЕБВР ще окаже подкрепа и за проекти в енергийния сектор, включени в българския План за възстановяване и устойчивост. Той включва 6,3 млрд. евро под формата на безвъзмездни средства от ЕС. В него са заложени проекти и реформи в ключови области като здравеопазване, образование, транспортна свързаност, енергетика, дигитализация и бизнес среда.

По време на подписването министър-председателят подчерта, че България има един много добър работещ План за възстановяване и устойчивост, чрез който ще бъде подпомогнато провеждането на редица реформи в страната ни. Премиерът Петков изтъкна, че експертизата и опитът на специалистите от Европейската банка за възстановяване и развитие ще бъдат от изключителна полза на българското правителство за подобряване на качеството на проектите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Ftr
    Тези двамата затриват България...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари