Андреана Атанасова: 5G не е насочено към крайния индивидуален потребител, а към индустриите

0
"По-голямата част от средствата, които бяха предвидени за 5G коридорите се пренасочват към разгръщане на географското покритие на държавната мрежа", каза още Атанасова
"По-голямата част от средствата, които бяха предвидени за 5G коридорите се пренасочват към разгръщане на географското покритие на държавната мрежа", каза още Атанасова Видео: NOVA NEWS

Ще се търси сближаване на позициите по Плана за възстановяване и развитие

"Министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев разбира нашите опасения и той изрази желание да продължим работата съвместно, но това ще коства време. Предстои много тежка работа, за да се види къде има покритие на мрежите, къде има дублиране, за да няма изразходване на средства нецелесъобразно и да може практически да се използват най-ефективно средствата, които ще бъдат предоставяни", това каза в "Денят на живо" по NOVA NEWS Андреана Атанасова, председател на УС на Алианс на технологичните индустрии.

"В рамките на три месеца проектът за Плана за възстановяване беше концептуално променен. Предходният вариант имаше за цел да насърчи инвестициите в частните мрежи, а настоящия има за цел по-скоро разгръщане на държавната мрежа, свързване на общини и общински центрове и развитие на мрежите в слабонаселени места", разясни тя несъгласието на експертите с промените.

"По-голямата част от средствата, които бяха предвидени за 5G коридорите се пренасочват към разгръщане на географското покритие на държавната мрежа", каза още Атанасова.

Тя заяви, че всеки План за възстановяване може да се променян два пъти годишно, съгласно регламента, а от държавата зависи как ще оправдае промените.

Според проверка на Алианса на технологичните индустрии няма населено място в България, което да няма никакво покритие за интернет, а ако има те са много малко. 

"Не става дума само за автономно придвижващите се автомобили, 5G мрежата по магистралите се отнася към степента на сигурност на движението, управление на трафика, интелигентни транспортни системи. 5G не е насочено към крайния индивидуален потребител, а към индустриите. Това е съвсем друг вид свързаност, която цели не директно  облагодетелстване на потребителя, а индиректно, посредством облекчаване начина му на живот".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    Бил Гай
    Хората 6 G пускат - https://www.ericsson.com/en/reports-and-papers/white-papers/a-research-outlook-towards-6g - ние в Русе с ВИК се борим!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари