Фестивалът MASKA продължава на кея в Русе

4
Събитията са с вход свободен
Събитията са с вход свободен Снимка: Facebook / Maska Bulgaria

Събитията са с вход свободен

Вчера започна международният фестивал MASKA RIVER RUSE 2023. Фестът бе открит с дрифт спектакъл на открития паркинг на зала „Арена Русе“.

Днес, 23 септември (събота), благодарение на подкрепата на Общинска фондация „Русе - град на свободния дух“, ще се проведе и вторият ден от Международния фестивал MASKA RIVER RUSE 2023 заедно с Държавно първенство на Българска федерация на силовите атлети - Strongest men show.

Събитията са с вход свободен и са ситуирани на русенския кей. Той ще бъде спирка за над 50 атрактивно тунинговани автомобили, дошли от цялата страна и от съседна Румъния, а посетителите ще имат възможност да се запознаят отблизо с изкуството на автомобилния тунинг. В рамките на фестивала илюзионистът Zain ще представи истински магичен спектакъл, а вечерта ще завърши с музикално парти с DJ D-Trax.

В 10:00 часа ще започне осмият кръг от Държавното първенство на Българска федерация на силовите атлети - Strongest men show. В него ще се включат 9 от най-силни мъже в страната, които ще се състезават в 6 атрактивни дисциплини. Надпреварата е част от националната кампания на Министерството младежта и спорта и Спортната асоциация на МВР, и ще премине под мотото „Силните срещу дрогата“. Дисциплините, в които състезателите ще премерят сили, са:

- Теглене на 9-тонен камион

- Фермерска разходка с 2 тежести по 140 кг.

- Кобилица – тежест от 320 кг.

- Мъртва тяга с автомобил

- Атлас Stone – хвърляне на камък с тегло 140 кг.

- Предно задържане на тежест от 10 кг. за максимално време

Силовото шоу е подходящо за малки и големи и организаторите от Сдружение „Маска България“ са подготвили много изненади и награди за публиката.

Фестивалът ще подкрепи две каузи. Едната е безопасността по пътищата, която е особено наболяла тема в страната. Желанието на организаторите и участниците в MASKA RIVER RUSE 2023 е да дадат пример на всички любители на високите скорости да ги практикуват само и единствено на контролирани места и мероприятия. Планирана е беседа за безопасността на движението с кмета на Община Русе Пенчо Милков, представители на КАТ, автошколи и любимите дрифт пилоти на публиката.

Другата кауза, която ще подкрепи автомобилният тунинг фестивал, е за изграждане на водно - рехабилитационен център за деца с двигателни и ментални проблеми, проект на Фондация „Александър Русев“. На кея ще има поставени специални кутии за дарения, както и щанд, на който ще се предлагат сувенири, изработени от децата и техните майки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    14
    Русчук
    Долна измет , освиниха града и го превърнаха в селски бардак на празника на Независимостта ! И тези тутманици се издържат от нашите данъци !
  • 7
    13
    Kamen
    Unikanla seliania! Miastotot i e izvan grada! Ostavka na Stefanova
  • 11
    12
    Ай ше им се...
    Едно ла*но от сутринта не е спряло да реже бичкията на пистарката си из града. Органите, ама верно са такива, вероятно са глухи и кьорави.
  • 12
    11
    Пенаааааааааааа
    Бравас! Нека малко и там да вдигнат шум и замирише на изгоряло. А утре в кой квартал на РусИ продължава тва с MASKA-та?
  • 14
    10
    Ужас
    Не им стигна един ден, сега ще продължат с мизериите си и в други части на града.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари