Пенчо Милков: Кеят на Русе е нещо много повече от място за почивка

4

"Кеят на Русе е нещо много повече от място за почивка".

Това заяви кметът на Русе Пенчо Милков в социалната мрежа. Ето какво още добави Милков:

"Вчера заместниците ми представиха Кея на Русе на журналисти и чрез тях - на гражданите.

За много хора Кеят е място за почивка - алея, кейова стена, зелени площи и детски площадки. Място на скъпи спомени.

Всъщност Кеят на Русе е нещо много повече.

На първо място, още от дете, живеещо близо до реката, слушах как "Русе трябва да се обърне към Дунава". Това означава, че развитието ни трябва да е свързано с великата река - икономическо, културно и социално. Така е било, но за години не беше. Вярвам, че с изграждането на новия кей се прави голяма крачка в тази посока.

Русе не трябва да започва от асфалтовите входове при вътрешността на страната, а Дунав да е някъде там, в неговия край. Напротив, трябва да мислим обратното - Русе започва от Дунава като врата на България към света.

Второ - Кеят е олицетворение на приемствеността. Виждате как нещо може да бъде започнато от едни хора и довършено от други. Наслушахме се на мантри по изборите как, ако не изберем кмет от управляващата партия, проектите щели да се бламират и да не завършат успешно. Ясно заявих, че успешното им завършване е моя основна цел в името на всички ни. 

Казват, че всяко начало е трудно. Такъв е и всеки край. Да завършим проекта успешно беше голямо предизвикателство. След изборите през ноември Кеят представляваше разорана картофена нива. Изпълнението се движеше така, че имаше голям риск срокът да не бъде спазен, а оттам да се връщат и европейските средства.

Трето - Кеят се правеше пред очите на всички. Сега ще се види как установените от гражданите и от администрацията недостатъци и дори недомислици ще бъдат отстранени от изпълнителя. Навсякъде в града, независимо дали става дума за услуги или строителство, искаме изпълнителите да работят качествено. Връщаме отново. За тяхна сметка. Докато стане. 

Получавам много лични съобщения тук, във Фейсбук страницата си, със снимки на установени от вас недостатъци из града. Няма вече богоизбрани хора и фирми. Всеки може да участва, всеки може да спечели, но и всеки ще работи качествено в името на русенци.

Вчера не можах да присъствам поради карантина, която здравните власти ми наложиха след излизането ми от болницата. Надявам се около Деня на Съединението русенци да се съберем на Кея и да го представим на България с отстранените вече недостатъци.

Обръщам се към всички вас с вярата, че можем да бъдем единни и да загърбваме противоборства и обиди в името на нашата обща кауза - Русе."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари