Фестивал на китайската култура в Русенския университет

0

Песни, демонстрации и танци в четвъртия Фестивал на китайската култура в Русенския университет.

С демонстрации на китайски игри, татуировки с йеролгифи, калиграфия, оцветяване на китайски маски и дегустации на китайска храна бе поставено началото на четвъртия фестивал на китайската култура в Русенския университет. Това съобщиха от висшето училище.

В "Канев център" към университета се събраха ученици, студенти и граждани, почитатели на източната култура. Събитието бе организирано от университетския екип на учебна зала "Конфуций" във висшето училище, с финансовата подкрепа на институт "Конфуций"-София.

Възпитаници на център "Калагия" направиха демонстрация на китайски бойни изкуства, а китайски студенти и преподаватели в България изпяха популярни песни. Азиатски танци и изпълнение на традиционния китайски инструмент гу джънг бяха сред акцентите в концертната програма. Студенти от Русенския университет влязоха в ролята на манекени и участваха в ревю на китайски костюми.

Според отчета за дейността на учебна зала "Конфуций" 30 души участват в курс по китайски език от този месец. Отбелязан бе и успехът на студентката Мария Декова от специалност "Европеистика и глобалистика", която спечели второ място на националния конкурс "Китайски езиков мост" в София и стипендия за шестмесечно обучение в Китай.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари