Фермери отново ще блокират пътища в страната

0
Предвидени са блокади в над 20 точки в страната
Предвидени са блокади в над 20 точки в страната Снимка: Facebook

Предвидени са блокади в над 20 точки в страната

Продължават протестите на част от земеделските производители, които планират днес отново да блокират ключови пътища в страната – над 20 точки в страната. Техни представители ще се съберат днес по обяд и пред Министерския съвет.

26-те земеделски организации, които отхвърлят постигнатите договорености с правителството и продължават с протестите, твърдят, че произвеждат 80% от млякото, 90% от зеленчуците, 30% от зърното, 100% от ориза и маслодайната роза в страната. Те настояват за оставката на министъра на земеделието Кирил Вътев, предаде bTV.

В понеделник движението беше блокирано от трактори на пътищата Елхово – Лесово, Плевен – Оряхово, на Петолъчката, при Долни Богров. По обед за час бе затворен пътят Русе – Велико Търново при с. Поликраище, както и пътят Кюстендил – Дупница. С тежка техника беше блокирано и движението към граничните пунктове „Калотина“ и „Гюешево“

Две от сдруженията на земеделските производители – на зърнопроизводителите и Българската аграрна камара, подписаха вчера споразумение с правителството.

То предвижда да има финансово подпомагане според мащаба на земеделското стопанство за площите, върху които през стопанската 2022/2023 г. са се отглеждали пшеница, царевица, ечемик, слънчоглед и рапица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    киро
    КАРАЙТЕ ПРЕЗ ЖИТАТА,ЧЕ СА ПОДРАВНЕНИ АКО Е СУХО КАКТО БЕШЕ В ПЕТЪК
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари