Фермер изсипа три каси вкиснало мляко в енергодружество във Варна

3
Получил сметка за ток за 2800 лв. За сравнение сметките му преди повишаването на цените на тока не са надвишавали 1500 лв.
Получил сметка за ток за 2800 лв. За сравнение сметките му преди повишаването на цените на тока не са надвишавали 1500 лв. Снимка: БНТ, стоп кадър

Фермер от варненското село Доброглед протестира по нестандартен начин срещу високите цени на тока

Той изсипа три каси с вкиснало мляко в сградата на енергодружеството във Варна, предаде БНТ. 

Причината мъжът да реагира по този начин е последната сметка, която е получил за ток - около 2800 лв. За сравнение сметките му преди повишаването на цените на тока не са надвишавали 1500 лв.

"В резултат на тези месеци, в които токът постоянно се увеличава, натрупа се напрежение, натрупа се безсилие, трудно се справяме със ситуацията и след като ме изключиха предния ден, аз платих, забави се включването 24 часа и това беше моята спонтанна реакция", разказва Данаил Николов, фермер от с. Доброглед.

"Ако не се вземат мерки с това повишаване на цената на електроенергията, която е непосилна, не само в моя бранш, но в цялата индустрия, производствата страдат и ще има масови фалити", предупреди Николов.

Заради цените на тока и фуражите в животновъдството се ликвидират масово млечни говедовъдни ферми, цели стада с овце се продават, голяма част от свиневъдите спряха развъдна дейност, което предвещава свиване на производство, допълни фермерът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари