Министърът на туризма: Фалитите са непрекъснат процес

0
По думите му сезонът, макар и кратък, ще е по-добър от миналогодишния и с лек спад спрямо този през 2019 г.
По думите му сезонът, макар и кратък, ще е по-добър от миналогодишния и с лек спад спрямо този през 2019 г. Видео: NOVA

Как държавата ще привлича нови туристи и под риск ли е зимният сезон с поскъпването на енергоресурсите?

Равносметката е на ресорния служебен министър Илин Димитров, който е на посещение в морската ни столица - Варна. По думите му сезонът, макар и кратък, ще е по-добър от миналогодишния и с лек спад спрямо този през 2019 г., информира NOVA

Димитров открои три проблема, с които министерството ще се бори в рамките на този сезон. На първо място той подчерта, че поради пандемията от коронавирус, туристическият сезон протича по по-специфичен начин и хората трябва да са предпазливи. На второ място служебният министър на туризма сложи проблема с програмата за украински бежанци у нас. „Трябва да се заплатят на всички хотели средствата, които са отпуснати. Имахме много забавяния, имахме на 500 жалби”, каза Илин Димитров. Той увери, че повечето от тях са обработени и в рамките на следващата седмица обезщетенията за хотелиерите ще бъдат изплатени. Третият приоритет, който Министерството на туризма си е поставило, е категоризацията на хотели у нас.

Димитров призова българските туристи да посещават родното Черноморие като сподели, че в ход е кампания, която цели да удължи сезона и да върне у нас както българските, така и туристите от съседни нам държави – Гърция, Турция, Румъния, Сърбия, Северна Македония.

"Фалитите са непрекъснат процес". Това каза министърът, попитан дали очаква такива през зимния сезон, предвид високата цена на синьото гориво у нас.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Песимист
    Г-н министър,не ли по добре да призовете българскити хотелиери и ресторантьори да променят политиката на геноцид към българския турист.Тогава може би всичко да се нареди .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари