Феновете на Дунав си спретнаха шоу край Русе

0
Седмият събор на феновете на "Дунав" се проведе вчера в спортно-развлекателният комплекс „Новекс“
Седмият събор на феновете на "Дунав" се проведе вчера в спортно-развлекателният комплекс „Новекс“

Седмият събор на феновете на „Дунав“ се проведе на 3 септември, събота.

По традиция спортно-развлекателният комплексНовекс“ в района на Образцов чифлик край Русе бе огласен от дунавски песни в почивния ден.

Проведоха се и традиционните турнири по футбол, тенис на маса, плажен волейбол и др., като отново не мина и без атрактивни скокове в местния басейн.
Най-голям интерес и много емоции отново предизвика футболният турнир на един от терените в комплекса, който бе подходящо украсен с дунавски знамена.

Първият гол в надпреварата реализира обявената по-късно за най-перспективна състезателка на турнира 11-годишна Алисия за „Бесно сините“. Именно този отбор след това заслужи и шампионската титла след успехи във всички мачове за деня. Втори остана тимът на „Синьо вълнение“, а приз за феърплей си поделиха „Скафандърчетата“ и „Каталунците“.

Голмайстор в турнира стана Стилиян Гаев от „Бесно сините“. За най-добри играчи пък бяха определени Васил Тодоров от „Бесно сините“ и 9-годишната Александра от „Скафандърчетата“. В тениса на маса сред най-добрите бяха Десислава Борисова и Ивайло Йорданов.

Много емоции предизвика и поредното издание на надпреварата по фенски петобой. В него младежите демонстрираха бързина, координация и прецизност в дисциплини като бягане, скачане с чувал, целене на мишени, прескачане на препятствия, а за финал те трябваше да преплуват на дължина басейн, след което да изпият ледена бира и да извикат „Само“, получавайки от останалите отговор „Дунав“. Най-бърз в петобоя бе Димитър Чобанов, който изпревари фаворитите Диян Димитров и Иван Вълков.

Естествено важна част от събора бяха и дебатите за организацията на подкрепата на отборите, носещи името на голямата река през новия сезон. С това стартираха и първите стъпки за ново Общо събрание на официалната фен организация „Дунав завинаги“, която да подсигури и по-добра подкрепа за тимовете, носещи името на голямата европейска река.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари