Днес Дунав се изправя срещу Верея!

0
Досега двата тима никога не са играли един срещу друг на това ниво в българския футбол
Досега двата тима никога не са играли един срещу друг на това ниво в българския футбол Снимка: fcdunav.eu

Отборите на Дунав (Русе) и Верея ще имат първа среща помежду си в елита.

Досега двата тима никога не са играли един срещу друг на това ниво в българския футбол. Старозагорци са абсолютен дебютант в Първа лига, докато русенци се завръщат след пауза от 25 години, съобщава Sportal.bg

Последният мач на дунавци в елита бе на 8 юни 1991 година срещу Янтра (Габрово). Днешната среща пък ще бъде под номер 699 за русенци на това ниво. Мачът днес ще се играе по принуда в Разград на "Лудогорец Арена", тъй като в Русе стадионът няма лиценз.

Въпреки това феновете на символичните домакини се очаква да отбележат подобаващо завръщането на любимия си тим в елита и да напълнят голяма част от трибуните. През миналия сезон двата отбора се срещнаха на ниво "Б" група, като там срещата под Аязмото завърши 0:0, а в Русе Дунав се наложи с 1:0.

В Дунав обаче имат доста кадрови проблеми преди началото на срещата. С контузии са Атанас Атанасов, Георги Кременлиев и Янислав Иванов. Така наставникът Веселин Великов най-вероятно ще пусне Луков на вратата и Джалилов, Милчев, Стоянов и Огнянов в отбрана. Димов и Раденцов ще са опорни полузащитници, а Георгиев и Костадинов ще започнат на крилата. Ненов ще действа като плеймейкър, а на върха на атаката ще стартира Будинов.

Гостите пък идват с най-доброто, с което разполагат. Те се очаква да стартират с Колев на вратата и Мунин, Енчев, Слаев и Илиев в защита. Елиаш и Диков ще са дефанзивни халфове, а Йорданов и Цветанов ще започнат на крилата. Атаката ще води Гуидала, а зад гърба му ще действа Пасченко.

Първа професионална лига, 1 кръг:

ДУНАВ - ВЕРЕЯ

Вероятно състави: ДУНАВ: Луков, Джалилов, Милчев, Стоянов, Огнянов, Димов, Раденцов, Ненов, Георгиев, Костадинов, Будинов
ВЕРЕЯ: Колев, Илиев, Слаев, Енчев, Мунин, Диков, Елиаш, Йорданов, Пасченко, Цветанов, Гуидала

Стадион: "Лудогорец Арена", Разград
Начало: 21:15 часа
Съдия: Георги Кабаков

Източник: sportal.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари