Facebook загуби 56 милиарда долара от пазарната си стойност

1
312 компании вече са оттеглили рекламите си от онлайн гиганта
312 компании вече са оттеглили рекламите си от онлайн гиганта Видео: NOVA

312 компании вече са оттеглили рекламите си от онлайн гиганта Facebook

Кампанията за лишаването на социалната мрежа от приходи от реклама е заради неуспешните опити на Facebookда спре езика на омразата. Изтеглянето на рекламодателите доведе до сериозни загуби в пазарната стойност на компанията, предава NOVA

Кампанията “#ДаСпремОмразатаЗаПечалба” призовава рекламодателите да прекратят отношенията си с Facebook за месец юли. А причината - липсата на действия от страна на Facebookза контрол на публикациите.

Според експерти, най-вероятно от Facebookне са очаквали подобна мащабна реакция. Голяма роля играят и наближаващите президентски избори в Съединените щати.

Изборите са ноември. За Facebook това е момент на осребряване на печалби. Те знаят, колко много пари има в такива моменти. Ако сега не се действа, това ще бъде продължено, за да има още по-голям натиск върху Facebook. Лично аз очаквам, че ще се задействат нещата и това ще доведе до инвестиции.”, обясни експертът по дигитален маркетинг Георги Малчев.

Но отбелязването на всички проблематични публикации не е печелившо за Facebook.

„Това е огромна инвестиция на ресурс за тях. Последните две, три години те много се пазят от всякакви инициативи и отговорности, при които да кажат - да, ние ще го направим, защото за тях това е огромна инвестиция.”, добави експертът.

А самият директор на Facebook обеща - всички публикации, които са в нарушение, ще бъдат отбелязани за потребителите, включително и предизборни такива. Изключение правят само постове, призоваващи към насилие - те ще бъдат незабавно премахвани.

„Няколко пъти в годината решаваме да оставим публикации, които са в нарушение на правилата, защото смятаме, че обществения интерес е по-важен от рисковете. Мисля, че е важно хората да могат да видят това съдържание сами за себе си”, заяви Марк Зукърбърг.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари