Facebook създаде дрон за интернет достъп

0

Facebook построи дрон, който ще осигурява интернет достъп в отдалечените краища на света, съобщава британската телевизия BBC.

Дронът – с размах на крилете колкото този на Boeing 737 – ще лети на височина от над 27 километра, където ще може да прекарва по 90 дни с всяко изстрелване.

От компанията казват, че той може да предлага интернет скорост от 10 гигабита в секунда. Машината ще бъде тествана в САЩ по-късно тази година.

Апаратът е създаден в Обединеното кралство от аерокосмическия екип наFacebook, казва Джей Парик, вицепрезидент по глобално инженерство и инфраструктура в компанията.

„Целта ни е да ускорим разработването на нов вид технологии, които могат драстично да променят икономиката на интернет инфраструктурата”, казва г-н Парик.

„Проучваме няколко различни подхода за справяне с това предизвикателство, включително летателни апарати, сателити и наземни решения”, допълва той.

„Намерението ни е не да изграждаме мрежи, които след това да управляваме сами, а бързо да усъвършенстваме тези технологии до степен, в която те да се превърнат в приложими решения.”  

Източник: Мениджър
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари