Евростат: Сърдечносъдовите и онкологичните заболявания са били по-смъртоносни от Ковид-19

0
Сърдечносъдовите и онкологичните заболявания са взели поотделно повече жертви, отколкото COVID-19 в пика си през 2020 година
Сърдечносъдовите и онкологичните заболявания са взели поотделно повече жертви, отколкото COVID-19 в пика си през 2020 година

Сърдечносъдовите и онкологичните заболявания са взели поотделно повече жертви, отколкото COVID-19 в пика си през 2020 година

Това показва изследване на Евростат, предава БНТ.

А нашата страна е била с най-висока смъртност в ЕС.

<strong class='keys'>Евростат</strong>: Сърдечносъдовите и онкологичните заболявания са били по-смъртоносни от COVID-19

В ЕС България е страната с най-висок дял на смъртни случаи, дължащи се на сърдечносъдови заболявания - 61% от всички починали. Следват Румъния и Латвия, а на последно място е Франция, където делът на починалите вследствие на сърдечно заболяване са едва 20 на сто. Общо в ЕС през 2020 година от такива заболявания са починали 1 007 000 души.

1 200 000 души пък са починали от онкологични заболявания. Тук начело в статистиката е Ирландия - с дял от 29%.

Снимки: БНТ

България е на последно място като делът на починалите от рак е 15 на сто. Едва на трето място в ЕС е делът на починалите от COVID-19 през 2020 г. като най-голям е този дял в Белгия. Ако вземем за пример България - 61% е делът на починалите от сърдечни заболявания, 15% - от онкологични и едва около 7 на сто от COVID-19.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    българин
    Къде е онзи лекар-генерал, който ни плашеше с чувалите? Искам да му кажа да си махне генералските пагони, да си изгори лекарската диплома и да стане отшелник- аскет. Тогава, може би, Господ ще му прости, че наплаши и подлуди хората.
  • 6
    1
    Майка ви да еба!
    Ааааа, така ли стана, бе, ковид-идиоти? Не била толкова смъртоносна китайската кашлица? Преди две-три години друго говорехте, ВИЕ и продажните ни медии! Може би защото имаше парични потоци към вас? А колко умряха и осакатяха от „ваксините“?!! Що не пишете, бе изроди „зелено-сертифицирани“?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари