Европейски лидери поздравиха Макрон за победата

0
Чудесна новина за цяла Европа, заяви италианският премиер Марио Драги
Чудесна новина за цяла Европа, заяви италианският премиер Марио Драги Снимка: THIBAULT CAMUS/ASSOCIATED PRESS

Той спечели изборите за президент на Франция

Няколко европейски лидери и политици поздравиха френския президент Еманюел Макрон за победата му на изборите във Франция, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Преизбраха Еманюел Макрон за президент на Франция

"Заедно ще движим напред Франция и Европа", написа на френски в "Туитър" председателката на ЕК Урсула фон дер Лайен.

Нидерландският премиер Марк Рюте също написа на френски в социалната мрежа, че се надява двамата да продължат конструктивното сътрудничество в ЕС и НАТО. В Германия представители на целия политически спектър заявиха подкрепа, в това число от либералната Свободната демократическа партия, "Съюз 90/Зелени" и консервативния Християндемократически съюз.

Британският премиер Борис Джонсън каза, че е щастлив, че ще продължат да работят заедно, а италианският премиер Марио Драги заяви в комюнике, че победата на Макрон е "чудесна новина за цяла Европа", предаде Франс прес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари