Евгения Банева: Meine Liebe, разрешиха ми да си ям орехи в съда

0
Това пише Евгения в писмо до съпруга си
Това пише Евгения в писмо до съпруга си

Евгения Банева написа писмо до съпруга си Николай, в което го информира как е преминало заседанието на апелативния спецсъд миналия четвъртък.

Част от него бе публикувано от Банев в социалната мрежа:

Meine Liebe!

Вече сигурно си разбрал, че заседанието протече много бързо и само с 1 точка! АСНС да допусне 2 съдебно-медицински експертизи за кистата на гръбначния стълб и ЯМР (ядрено-магнитен резонанс) и за щитовидната жлеза. Слава Богу!

След 15ина минути почивка съставът даде разрешение за СМЕ и има 2 дати на следващото заседание – на 06.06. и на 11.06., ако СМЕ не са готови за 06.06. – точно 15 дни преди изтичането на 8 месечния срок на задържането ни. 

Междувременно, май ще ме водят в болницата на затвора, където режимът е доста по-лек, имат магазинче, кухня и 2 часа разходка в истински двор на слънце. Вчера съдийките дори ми разрешиха Митака (роднина – забележка на автора) да ми даде сурови орехи да си ги ям в съда и аз после си донесох пакетчето тук …

Ето как коментира писмото Николай Банев:

"Коментарът оставям на вас, приятели!  Осми месец държат невинна жена в нечовешки условия – откъснали я от семейството й, от работата й. И накрая експертизи и позволяват. И сурови орехи дори…Но разсъдете! Връзващият магарета Борисов и цялата му магарешка свита са до време.

Но и след тях ще останат бездушието, егоизма, непукизма на обществото. Общество, което може да позволи фрапиращи случаи на потъпкване на човешките права и садистична разправа - като в случая Евгения Банева е болно общество. А за болести като гореспоменатите е нужно продължително лечение …"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари