Евгений Пригожин: Руското военно ръководство заблуждава Путин за войната в Украйна

0
Сергей Шойгу и началникът на генералния щаб Валерий Герасимов сервират "небивалици" на президента Владимир Путин, заяви собственикът на "Вагнер"
Сергей Шойгу и началникът на генералния щаб Валерий Герасимов сервират "небивалици" на президента Владимир Путин, заяви собственикът на "Вагнер" Снимка: newsnn.ru

Сергей Шойгу и началникът на генералния щаб Валерий Герасимов сервират "небивалици" на президента Владимир Путин, заяви собственикът на "Вагнер"

Собственикът на руската частна военна компания (ЧВК) "Вагнер" Евгений Пригожин обвини днес военното ръководство на страната, че лъже и крие реалната ситуация на фронта в Украйна, предаде ДПА.

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу и началникът на генералния щаб Валерий Герасимов сервират "небивалици" на президента Владимир Путин с надеждата, че "лъжите" трябва наистина да са безобразни, за да може Путин да им повярва, каза Пригожин в аудиопослание в Телеграм, предаде БТА.

Украинските сили вече са постигнали значителни успехи, увери шефът на "Вагнер".

"Изгубихме големи територии", каза Пригожин и допълни, че загубите в редиците на руската армия също са големи, а "колосални проблеми просто се скриват".

От друга страна, руското военно ръководство съобщава за значителни загуби и унищожена техника на украинската армия, без да представя доказателства, допълва собственикът на "Вагнер".

Пригожин неведнъж е обвинявал Шойгу и Герасимов в некомпетентност. За пореден път наемническият ръководител призова за спешна мобилизация, за да се избегне военно поражение за Русия, отбелязва ДПА.

На свой ред, на среща с Путин днес Шойгу отново съобщи за загуби от украинска страна, включително много танкове. Темпото на контранастъплението на Киев вече се е забавило след 16 дни активни действия поради загубите, каза той, цитиран от агенция "Интерфакс".

Въпреки това украинските въоръжени сили все още имат голям потенциал, призна руският министър на отбраната.

По-рано Киев също заяви, че офанзивата напредва по-бавно, отколкото се е надявал. Днес Шойгу каза, че в момента врагът се прегрупира, за да се подготви за нови атаки.

На въпрос на Путин за възможните рискове за руските въоръжени сили от западните доставки на тежки оръжия за Киев Шойгу отговори: "Не виждаме тук никакви заплахи, отчасти защото сме в процес на формиране на резерви."

Руският министър на отбраната каза още, че до края на този месец ще бъде сформирана "резервна армия" от над 3000 единици бойна техника, но не даде подробности. В момента обаче няма нужда от спешно изпращане на фронта на доброволци, които сега преминават военно обучение, добави в същото време Шойгу.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    До Предишния коментар
    Защото не могат да лъжат вече. Могат да казват, че украинците печелят и колко са некадърни Руснаците и как ги пращат да се бият даже без оръжия и т.н. и глупаците да вярват, ама в един момент просто няма как да излъжат вече когато фактите са налице. Русия винаги е печелила войни, може да е с много жертви, ама успяват, понеже винаги успяват да изцедят противника си докато на него не му остане нищо вече - нито оръжия нито армия. Така и ще стане с украинците - в един момент или ще останат без армия понеже са толкова глупави да слушат американците и да си дадат гъза докрай или ще се окажат малко по-умни и ще дадат източните територии на Русия и ще се свърши. Освен ако американците и западна европа не ги накарат да се бият докрай докато от украйна не остане нищо и после някък си го използват да преиначат историята как Русия е унищожила цяла държава и я е направила нефункционална. И ще ореват до космоса само и само да направят Русия да изглежда зле и да прикрият истината, че те са провокирали Русия през 2014.
  • 3
    3
    123
    СИ ЕН ЕН, днес каза че укрофашистите ядат голямо дърво. Щом кравите го казват, си ен ен, не кой да е... дали лъжат ?
  • 8
    2
    до 1
    тъп си чиек, толкова си тъп че само можеш да повтаряш чужди приказки като папагал, всичките сте такива - като чета коментарите, сякаш един човек ги е писал, тъжното и страшното е че сте хиляди и милиони и да сте столкова тъпи и да повтаряте едно и също е обезпокояващо
  • -4
    1
    ВгъZZражденец
    Гожко сега ще политне от висок етаж от някоя болница, ще пие "чай" от новичок или ще се "самозапали" докато пуши! Путлер не ги обича тези истини така да пречат на фалшивата му рушлямска пропаганда! Аймад слава за ТероруZZия!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари