Володимир Зеленски: Путин уби Евгений Пригожин

0
Това е информацията, която имаме, заяви украинският президент
Това е информацията, която имаме, заяви украинският президент Снимка: Фейсбук

Това е информацията, която имаме, заяви украинският президент

Украинският президент Володимир Зеленски каза днес, че руският му колега Владимир Путин стои зад смъртта на ръководителя на военната компания "Вагнер" Евгений Пригожин, който миналия месец загина при самолетна катастрофа, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Зеленски не представи доказателства, за да подкрепи твърдението си.

"Фактът, че той уби Пригожин - или поне това е информацията, която имаме, не друга - също говори за това колко е рационален и колко е слаб", заяви той на конференция в Киев в отговор на въпрос за Путин.

Кремъл обеща да бъдат разследвани всички евентуални причини за самолетната катастрофа, включително и възможността за "нещо нередно". Той определи предположенията, че Путин е наредил смъртта на Пригожин и хората му, като "абсолютна лъжа", посочва Ройтерс.

Това лято Пригожин поведе неуспешен бунт, който представляваше най-голямата заплаха за управлението на Путин, откакто той дойде на власт през 1999 година. Това накара руския президент да обвини водачите на метежа в "измяна" и "забиване на нож в гърба".

По време на започналото преди 23 години управление на Путин много негови критици загинаха при неясни обстоятелства или се разминаха на косъм със смъртта, отбелязва Ройтерс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    Ами ...
    Предателите винаги свършват така, мъртви.
  • 2
    2
    фена на Путин
    И аз съм почти сигурен, че Путин го опраска. Чудя се само, защо Зеленски гледа чужди държави и техните конфликти ? На територията на украйна има хиляди вътрешни конфликти и психопатска корупция. Наскоро убиха заместника на ГРУ в кабинета му. Да чухте нещо до сега по случая ? Все едно е убит в гората а не в кабинет на висша държавна институция. Зеленски нека обърне очите си към себе си и катргорично разпадащата му се страна.
  • 4
    1
    Волдимир
    Зеленски вярно казва,че Путин поръча Пригожин.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари