Евгений Кънев: България има едни от най-добрите макроикономически показатели в Европа

1
България е един от най-големите износители на трите най-важни военновременни стоки – зърно, електричество и оръжие
България е един от най-големите износители на трите най-важни военновременни стоки – зърно, електричество и оръжие

България е един от най-големите износители на трите най-важни военновременни стоки – зърно, електричество и оръжие

„Българската икономика се представя доста добре. България е един от най-големите износители на трите най-важни военновременни стокизърно, електричество и оръжие. Това дава добра основа“, коментира в предаването „Лице в лице“ по bTV икономистът Евгений Кънев.

България има, ако щете вярвайте, едни от най-добрите макроикономически показатели в Европа – един най-ниските дългове, едни от най-ниските лихви и това не е само от последните месеци“, добави той.

Кънев уточни, че липсата на редовно правителство и устойчиво Народно събрание бави провеждането на необходими реформи като съдебната.

Политологът Слави Василев посочи, че политическите партии вече се готвят за следващите избори.

„Правителство се подписвам, че няма да има. Ако има с третия мандат, хоризонтът му ще е краткосрочен“, категоричен е той.

„Служебни правителства ще продължат да управляват. Аз искам да подчертая, че те не са безконтролни. Вече има синхрон между едно Народно събрание и служебния кабинет на Радев, за да покажем, че институциите работят, въпреки, че това е аварийният режим“, допълни Василев.

„Българите ще свикват със служебни кабинети, назначени от президента, които могат да си съдействат с едно Народно събрание по доста успешен начин“, заключи той.

Евгений Кънев и Слави Василев влязоха в спор за решението за военната помощ, която България ще предостави на Украйна. Какви аргументи изложиха двамата анализатори – вижте във видеото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    Бай....
    А бе, Кънев, къде ти е евангелисткото " катинарче", маймуно ?!
  • 4
    3
    русенец
    Трябва ли да припомня че министърът на земеделието, сега дупедат от Русе, шуменски корифей и приватизатор, като партай шефката си - Кака Корни, ни убеждаваха, че няма да има износ на пшеница, че имаме зърно в изобилие и хлябат няма да се вдига. После намалиха ДДС на хляба. А какво стана - голяяяяяяяяяяяяям балон. Въздух под налягане. Като всичко свързано с комунистите, пардон социалистите. И така ще бъде, докато има чугунени кратуни да гласуват за тях
  • 3
    2
    Spermaman
    То се вижда кой е в час, и кой духа на краварски шлангове. Жокер, духащия твърди че България е със супер икономика, и изнася яко. Що хляба е 3 кинта килото като изнасяме жито, е мистерия. Освен това от износа на енергия и оръжие, обикновенния човечец нищо не вижда. На стълбовете трява да висите "икономисти" скапани!
  • 4
    1
    Бай Чеп
    Евгений - соросоидното л@йно! Много сме били добре макроикономически! Едно зърно само остана от разсипаното земеделие, храната - 80% внос. Енергетиката още по инерция от соца, разписаха с американците и сме до там - 2024 започват проблемите с Козлодуй, ТЕЦ-овете ще ги затворим по заръка на ЕС. Оръжието - също, благодарение на конфликта в Украйна, кярим срещу камари от трупове, продаваме въоръжение по съветски стандарт. Да, ама направеното от "комунистите" няма да е вечно!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари