Евакуират туристи, блокирани на Мачу Пикчу заради протестите в Перу

1
Евакуацията стана с влак
Евакуацията стана с влак

Евакуацията стана с влак

Около 200 от туристите, блокирани в прочутия перуански археологически комплекс Мачу Пикчу заради протестите, обхванали Перу от около 10 дни, бяха евакуирани оттам, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Евакуацията стана с влак. Туристите бяха транспортирани до град Пискакучо. Там огромен камък обаче блокираше релсите и туристите, повечето от които европейци и северноамериканци, трябваше да слязат от влака и да вървят два километра, за да бъдат натоварени на автобуси по посока на град Куско, където има международно летище.

Кметът на селото близо до Мачу Пикчу - Дарвин Бака, бе заявил пред Франс прес, че в град Куско има блокирани 5000 туристи.

Най-малко 622 туристи, от които 525 чужденци остават блокирани иначе на Мачу Пикчу. Влакът е единственото средство за връщане оттам до град Куско, но линията е блокирана. Летището в Куско поднови работа в петък, като оттам започна евакуацията на туристи.

А онези, които остават на Мачу Пикчу, ще бъдат извозени с четири хуманитарни полета на армията оттам до Куско.

Перу е обхванат от протести, в които загинаха най-малко 19 души и бяха ранени 569 души. Те се разразиха след отстраняването и ареста на президента Педро Кастильо на 7 декември.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари