Ето защо повече няма да искате да опитате банан

0
Ето защо повече няма да искате да опитате банан
Видео: youtube

Проверявате ли произхода на бананите, които се предлагат в магазинната мрежа? Обикновено са от Еквадор или други страни от Южна Америка.

Оказва се, че правителствата на страните от Централна и Южна Америка позволяват, без да им мигне окото, продукцията да бъде третирана със смъртоносен пестицид – дибромохлоропропан (ДБХП).

Този опасен пестицид е забранен със закон в САЩ. Но това не спира основните износители на банани от Юга да заливат света с отровената си продукция.

От въздействащия клип в края на статията, ще видите, че работниците в тези ферми страдат сериозно от употребата на въпросния пестицид.

Известно е, че причинява вродени дефекти, рак, кожни проблеми, уврежда дихателните пътища, кожата, причинява замаяност, световъртеж, объркване и смърт.

Хората, след като биват отровени с пестицида, губят своята работоспособност и спират да могат да се грижат за семействата си. Работниците изказали острото си недоволство чрез протести и зов за помощ от правителството.

До момента няма информация смъртоносната практика да е прекратена и забранена. Единственият начин да се спре тази порочна практика е да спре изкупуването на тези банани.

А изходът е в избора на органични банани. Не целим да пропагандираме някаква практика или да защитаваме нечий интереси. Просто и ясно, не е редно отглеждането на даден продукт да води до смъртта на човешки същества. Вижте и клипа, за който вече стана дума, и направете своя избор.

Източник: Kulinar.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари