Ето какво се случва, ако 20 секунди притискате този пръст

0
Съществува цяла наука, която се нарича рефлексология и изучава биоактивните точки на дланта на ръката
Съществува цяла наука, която се нарича рефлексология и изучава биоактивните точки на дланта на ръката

Съществува цяла наука, която се нарича рефлексология и изучава биоактивните точки на дланта на ръката (същите като на стъпалата и ушите), контролиращи  целия организъм, пише ДРУГИТЕ НОВИНИ.

Палец: тревожност, главоболие.

Палецът, като котва, е отговорен за всички решения. Той е тясно свързан с човешките емоции -  безпокойство, депресия, повишена тревожност. Точките на палеца са  тясно свързани с далака и стомаха. Ако се чувствате депресирани или изпитвате главоболие и нервност, необичайни за вас, хванете палеца си и го притискайте. Но Не много силно! Правете упражнението в продължение на 3-5 минути. Може и повече, няма противопоказания.

Показалец: лошо самочувствие, болки в мускулите.

Показалецът  е тясно свързан със страх и объркване. Ако говорим за вътрешните органи, този пръст директно се свързва с бъбреците. Според проучване, проведено от Университета в Минесота, при пациенти, които са имали бъбречно заболяване, е настъпвало значително подобрение, когато в тяхната програма за лечение се включи рефлексотерапия. Освен това масаж на  показалеца ще намали болката и дискомфорта в тялото.

Среден пръст: гняв, умора.
Ако се чувствате уморени, опитайте да масажирате  средния пръст. Средният пръст е свързан директно с гняв и раздразнение. В допълнение – този масаж ще ви помогне да се отървете от проблемите, свързани с черния дроб. Такива  упражнения имат ефект  защото масажът  веднага подобрява циркулацията на кръвта, като по този начин елиминира безпокойството.

Безимен пръст: отрицателни емоции, лошо, храносмилане.

Ако се чувствате зле, сякаш са изсмукали от вас цялата енергия, обърнете внимание на безименния пръст. Умерен натиск върху този пръст е от  полза за храносмилателните и дихателните функции. Когато го масажирате се опитайте да запазите спокойствие и да следите дишането си.

Малкият пръст: нервност и стрес.

Малкият пръст е отговорен за начина, по който ние виждаме себе си в света, мястото, което заемаме и как се чувствам. Казано по-просто -  за нашето самочувствие. Може би  критикувате себе си прекалено? Оставете отрицателните емоции, дишайте  дълбоко и масажирайте малкия си пръст! Това упражнение ще бъде много полезно, ако изпитвате някаква болка или чувство на повишена нервност.

Длани: гадене, напрежение в тялото.  Притиснете пръстите на едната ръка към дланта на другата ръка. Три път бавно вдишайте и издишайте.

Дланите са отговорни за работата на повечето от вътрешните органи. В допълнение - масаж на дланите се справя с виене на свят и стомашно-чревни проблеми.

Дланите отговарят и за циркулацията на кръвта и  концентрацията. За да се успокоите и да се съсредоточите върху нещо важно, притиснете дланите една към друга.Това упражнение не само ще ви помогне да сложите в ред мислите и чувствата си, но също така ще допринесе за подобряване на кръвообращението.

Източник: ДРУГИТЕ НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари