Ето как да удължите живота на батерията на вашия лаптоп

0
Сигурно и вие поне веднъж сте имали проблем с празна батерия на лаптопа
Сигурно и вие поне веднъж сте имали проблем с празна батерия на лаптопа

Въпреки че лаптопите днес са много напреднали, продължителността на батерията за много от тях продължава да бъде голям проблем. Много често се случва батерията бързо да падне , а ако се намираме някъде, където не можем да я заредим, цялата история става още по-лоша. Сигурно и вие поне веднъж сте имали проблем с празна батерия на лаптопа . За да не се повтаря това, ще ви дадем няколко полезни съвета, към които може да се придържате:

1. Затворете всички ненужни програми и приложения, които работят. Предотвратяването на вашия лаптоп паралелно да изпълнява редица ненужни задачи ще удължи живота на батерията.

2. Намалете яркостта на екрана. Поддържане на екрана на максимална светлина има голямо влияние върху живота набатерията .

3. Ако имате навик на лаптопа да слушате музика, ще трябва да ви разочароваме. Високоговорителите на лаптопа изобщо не са енергийно ефективни и са големи потребители на батерията.

4. Изключете Wi-Fi -то когато не го използвате.

5. Включете “ Power Saving mode “ на вашия лаптоп. В Windows кликнете върху иконата на батерията в долния десен ъгъл, а след това кликнете върху “ Power Saver „.

6. Поддържайте батериите „здрави“. Не ги използвайте на екстремни температури (както високи, така и ниски) и зареждайте само когато са напълно празни.

Източник: За Жената.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари