Ескалация на напрежението между Косово и Сърбия

0
Косовските власти забраниха влизането на всякакви превозни средства със сръбски регистрационни номера на тяхна територия
Косовските власти забраниха влизането на всякакви превозни средства със сръбски регистрационни номера на тяхна територия

Косовските власти забраниха влизането на всякакви превозни средства със сръбски регистрационни номера на тяхна територия

Поредна ескалация на напрежението между Косово и Сърбия, предава NOVA. Косовските власти забраниха влизането на всякакви превозни средства със сръбски регистрационни номера на тяхна територия.

Мярката е в отговор на арестуването на трима косовски гранични полицаи от сръбската полиция, съобщават от косовското Министерство на вътрешните работи. Според Прищина тримата са били отвлечени в сряда на обяд в северната част на Косово. Според Белград тримата въоръжени косовски полицаи са били арестувани на територията на централна Сърбия.

Освен оръжие у полицаите е била открита техника за наблюдение, радио връзки и карти. Сръбската страна твърди, че има неопровержими доказателства, че косовските полицаи са арестувани на територията на Сърбия.

Сръбската полиция или нейната армия навлязоха на около 600 метра навътре в територията на Република Косово. След това продължиха в различни групи пеша и отново навлязоха на около един километър навътре в територията на Косово, като отвлякоха трима полицаи, гранични полицаи”, заяви министърът на вътрешните работи на Косово Джелал Свечла.

„Искам да Ви информирам, че на 14 юни 2023 г. в 12:38 ч. в административната район близо до автономната област Косово и Метохия, дълбоко навътре в територията на Сърбия, служители на Министерството на вътрешните работи и антитерористичната група на специална полицейска част откриха и арестуваха трима членове на т. нар. косовска полиция. И тримата арестувани са били в пълно бойно снаряжение, въоръжени с три автомата, боеприпаси, GPS устройства, карти и друга екипировка”, твърди главният секретар на МВР на Сърбия Желко Бркич.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари