Сърбия постави армията в пълна бойна готовност

2
Страната свика Съвета за национална сигурност
Страната свика Съвета за национална сигурност Видео: NOVA

Страната свика Съвета за национална сигурност

Редица държави остро осъдиха ситуацията в Косово, след вчерашната ескалация на напрежението в северните сръбски общини, предава NOVA. При тежки сблъсъци между силите на реда и демонстранти, десетки бяха ранени, сред тях и полицаи. Това стана, след като пред сградата на общината в косовския град Звечан се събра група недоволни, която се опита да попречи на новоизбрания етнически албански кмет да влезе в кабинета си.

Заради напрежението сръбският президент Александър Вучич постави армията в пълна бойна готовност по границата с Косово и обяви, че ще свика извънредно заседание на Съвета за национална сигурност. Късно снощи пък Вучич заяви, че се оттегля от ръководството на партията си. Това стана след безпрецедентния натиск от обществото след двете масови стрелби в Сърбия, отнели живота на 18 души.

"От утре аз ще бъда президент на всички граждани на Сърбия, но не и лидер на политическа партия. От утре начело на нашата партия ще застанат способни хора. Заради кризата, ние преоткриваме себе си. Изправени сме пред труден период, вероятно най-трудният за Косово и Метохия. Никога не сме били изправяни пред по-тежка криза. Веднага след края на този митинг, ще проведем заседание на Съвета за национална сигурност, на което ще обсъдим ситуацията в Косово. Опасявам се, че няма да е нищо добро, предвид замесените", заяви сръбският президент Александър Вучич.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -7
    1
    РУК за Ръша
    Рушлямските шумадийски сивнепаси за пореден път погазват законите! Има си законно избран кмет! Защо трябва да правят ексцесии? Като не им харесва да заминават към Сибир!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари