Ешелон с военна техника мина през Русе на път за Украйна

5
Това не е първата военна помощ на Северна Македония за Украйна
Това не е първата военна помощ на Северна Македония за Украйна

Това не е първата военна помощ на Северна Македония за Украйна

Ешелон с техника от Македония за Украйна е минала през България на път за Одеса, съобщи Телеграм каналът „Рибак“ (Рибаря), цитиран от OFFNews.

Платформата е споделила и видео с кадри на влаковата композиция минала от Кулата до Русе, която е била съпроводена от украински военнослужещи.

Според източниците на „Рибак“ влаковата композиция с инженерна техника е напуснала Скопие на 7 ноември на път за Гърция.

В ешелона е имало повече от дузина единици от различни видове оборудване, сред което бронирани превозни средства за ремонт и възстановяване, базирани на машини Т-55, камиони М35, бронирани автомобили Land Rover Defender, линейки, булдозери и кранове.

В ешелона са били включени и купейни кушетни вагони с персонал от украинската армия, който е приел инженерното оборудване при изпращането му в Скопие.

Първоначално пратката е трябвало да пристигне в Украйна още през август, но поради неназовани проблеми трансферът е бил отложен. В сряда, 9 ноември, влакът е преминал през България и през ГКПП в Русе се е отправил през Румъния за Одеска област.

Това не е първата помощ на Северна Македония за Украйна. Страната, която е член на НАТО вече предостави на Киев танкове и бойни самолети.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Минувач
    Т-55 ако оцелее на бойното поле 10 мин ще е чудо. Давайте подарявайте оръжия техника това ще помогне за мирните преговори
  • 6
    1
    Танковете Т-55
    навремето ние им ги подарихме ! Сега останалите стари боклуци ние ще ги пазим за музея.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари