Есемесите между Борисов и Божков за Мая Манолова и футболисти, са доказуеми

4
Борисов не е бил с айфон, а с друг смартфон
Борисов не е бил с айфон, а с друг смартфон

Тепърва ще гърмят бомби от записи и охранителни камери, пише E-vestnik

Няколко дни след разменените есемеси между Борисов и Божков, „Витоша“ Бистрица радостно съобщава, че Кабов и Димитров ще играят за отбора.

Васил Божков публикува „част от кореспонденцията“ си с Бойко Борисов с есемеси, като намеква, че има още.

Съобщенията са от август-септември миналата година. Вижда се, че Борисов се интересува и пише на Божков имената на футболисти, които са били от школата на „Левски“ и са преотстъпени през август 2019 г. на „Витоша“ Бистрица, отборът, в който Борисов е картотекиран като футболист.

Премиерът Борисов отрече да си е писал такива есемеси с Божков, с мотив, че неговият стар телефон нямал кирилица. В чата се вижда, че отсрещната страна пише на Божков на кирилица, после на латиница. Обяснението на Борисов, че ползва само този стар телефон, който даже седял при охраната, не звучи сериозно като за министър-председател.

Какво се вижда от съобщенията? Тези на Божков са оцветени в зелено, на отсрещната страна, тоест Борисов, са в сиво. Божков ги е извадил от айфон. С айфон есемесите се оцветяват така – със синьо, когато отсрещната страна също е с айфон, и със зелено, когато отсрещната страна е с друг вид смартфон.

Когато съобщенията се разменят между айфон и айфон, какъвто беше случаят с есемесите между Божков и министър Горанов, репликите са синьо и сиво. В този случай са зелено и сиво. Така се разбира, че отсрещната страна, тоест Борисов, не е бил с айфон, а с друг смартфон.

Есемесите между айфон и айфон вървят по интернет връзка в системата на „Епъл“ и всичко се записва в т. нар. Cloud (Облак). Затова целият чат между Горанов и Божков е запазен там и може да се докаже напълно, ако един от двамата отвори паметта с паролата си пред свидетели или разследващи.

Есемесите между Борисов и Божков са доказуеми и чрез мобилните оператори, и чрез смартфоните, между които са разменени.

В сегашния случай есемесите са минали през съответните български мобилни оператори. Службите със сигурност пазят данните от трафика на мобилните телефони на такива като Божков и лесно могат да проверят. Може да се докаже и размяната на есемеси между кои номера е направена, не само чрез операторите, а и чрез съответния смартфон.

Дори Борисов да ползва няколко мобилни телефона и на чужди имена, съдържанието на есемесите е красноречиво и конкретно, и може да се докаже, кой кога е преместил футболистите във „Витоша“ Бистрица, по чие настояване (вижда се, че те са преместени четири дek след есемесите). Съдържанието, също така, е смешно, че не стига такова въображение да го измислиш, за да имитираш премиера.

Сегашният случай прилича на онзи от 2010 г., когато излязоха записи на разговори между Борисов и шефа на митниците Ваньо Танов. Тогава в един от разговорите Борисов ходатайстваше пред Танов да премести митничаря Вучката от аерогара София в друга смяна, за да може да играе в отбора на „Витоша“ Бистрица.

Есемесите също така злепоставят Мая Манолова, че е ходила да търси помощ (очевидно парична) от Васил Божков. Сега тя може да отрече и да подкрепи Борисов. Но не се знае какви записи от камери в офиса си и пред него е запазил Божков. И какви аудиозаписи.

Всичко показва, че тепърва ще гърмят бомби от негова страна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари