ЕС отваря офис в Гренландия

0
Ще се търсят редки суровини, които са от стратегическо значение за зеления преход на Европа
Ще се търсят редки суровини, които са от стратегическо значение за зеления преход на Европа

Ще се търсят редки суровини, които са от стратегическо значение за зеления преход на Европа

В опит да засили партньорството си с Гренландия, остров, богат на редки суровини от стратегическо значение за зеления преход на Европа, Европейската комисия ще отвори свой офис в автономната датска територия.

Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен ще открие офиса в столицата Нуук, заедно с датския премиер Мете Фредериксен, ден след посещението си на Фарьорските острови.

Гренландия и Фарьорските острови не са част от ЕС, а са автономни региони на Дания, която е член на Евросъюза. Поради топенето на арктическия лед, търсенето на материали, използвани за разработване на зелени технологии, и конкуренцията от Китай, Гренландия става все по-важна за Брюксел. Смята се, че най-големият остров в света има 25 от 34 редки материала, необходими за прехода към чиста енергия, предава NOVA.

Миналия ноември ЕС и Гренландия подписаха меморандум за разбирателство относно стратегическо партньорство за развитие на устойчиви вериги за доставка на суровини.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    alkKi
    Време е ЕС и цялото ръководство да полети с няколко ракети на Елон Муск в космоса и да търсят алтернативи. Биха имали личната възможност да се борят със слънчевите изригвания на Слънцето. Зелен живот в космоса им се полага. Абсолютни бездарници са всички в ЕС. ЕС е един метастазиран орган, който вреди на народите на европейските държави. Време е да се помисли за живот чрез закриване/прекратяване дейността на ЕС, защото вредите му са такива, които ще траят в средносрочен и в дългосрочен период. Такова умишлено унищожаване на семейни, икономически и всякакви ценности би трябвало да са престъпления срещу човечеството...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари