ЕС деблокира 37 милиарда евро помощ за държавите-членки

0
Инициативата предвижда предоставяне на 37 милиарда евро от кохезионния фонд на ЕС и 29 милиарда евро от структурните фондове
Инициативата предвижда предоставяне на 37 милиарда евро от кохезионния фонд на ЕС и 29 милиарда евро от структурните фондове

Постоянните представители на държавите-членки в ЕС гласуваха днес предложение за деблокиране на 37 милиарда евро помощ за справяне с пандемията от коронавирус.

Инициативата предвижда предоставяне на 37 милиарда евро от кохезионния фонд на ЕС и 29 милиарда евро от структурните фондове.

Тази мярка цели да подпомогне преди всичко дейността на малките и средни предприятия, които се сблъскват с финансови проблеми заради пандемията и изолацията на населението.

Предвижда се така да се поддържат инвестициите в критични сектори като здравеопазването. С това свое решение ЕС смекчава правилата за трансфер на фондове между различните програми.

ЕС реши да активира и Фонда за солидарност, създаден за оказване на помощ в случай на природни бедствия. Съветът одобри към него да се прибавят и кризите в областта на здравето, за да се помогне на държавите-членки в борбата срещу пандемията. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари