Меркел ще настоява да се затворят всички ски курорти в Европа

0
Ограничителните мерки срещу коронавируса в Германия вероятно ще продължат и през януари
Ограничителните мерки срещу коронавируса в Германия вероятно ще продължат и през януари Снимка: Getty Images

Ограничителните мерки срещу коронавируса в Германия вероятно ще продължат и през януари

Канцлерът на Германия Ангела Меркел заяви, че ще положи усилия да бъде взето решение на ниво ЕС за затваряне на всички планински курорти в Европа тази зима заради пандемията.

Очаква се държави като Австрия да не реагират положително на това намерение, каза тя в днешното си изявление пред Бундестага.

„Ски сезонът наближава и ние ще се постараем да се договорим в Европа относно възможността за затваряне на всички планински ски комплекси”, каза Меркел.

Ограничителни мерки, целящи спиране на разпространението на коронавируса в Германия, ще бъдат в сила поне до края на декември, а вероятно и по-дълго, каза канцлерът Ангела Меркел, цитирана от Ройтерс.

„Като се има предвид големият брой заразени, допускаме, че ограниченията, които са в сила преди Коледа, ще бъдат продължени до началото на януари, със сигурност за повечето части на Германия, заяви Меркел пред парламента.

Хората в страната са намалили контактите си с 40% в резултат на мерките, ограничили събиранията до не повече от две домакинства и затворили баровете, ресторантите и обектите за прекарване на свободното време.

Досега Германия съумя да не претовари медицинските заведения, отбеляза Меркел и добави, че това е първоначален успех, който обаче още не е траен.

Германският канцлер подчерта, че спешната необходимост от обръщане на тенденцията засега не е постигната, а ръстът на заразените с коронавируса е в застой, но на високо равнище.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Хубаво е да си по майчинство. Събудиш се сутрин, па си направиш кафенце, вечерта седнеш, изпиеш го.

Харесай Дунавмост във Фейсбук