Ерзин – градът чудо, който не пострада при трусовете в Турция

2
Градът Ерзин се намира в най-засегнатата от труса провинция Хатай
Градът Ерзин се намира в най-засегнатата от труса провинция Хатай

Градът Ерзин се намира в най-засегнатата от труса провинция Хатай

Турция съсредоточава усилията си за справяне с очакващата се хуманитарна и здравна кризи, а на втори план остават спасителните операции. В южната ни съседка вече се борят с дезинформацията и всяването на паника сред населението. На този фон три жени бяха спасени десет дни след труса.

Град Ерзин е в най-засегнатата провинция Хатай. Намира се недалеч от епицентъра на опустошителния трус. Животът в града с около 40 000 жители е динамичен. Наричат го градът на чудото – без жертви и разрушения. Това обаче не означава, че земетресението там не е усетено в пълната сила, предава NOVA.

28-годишният Юмут Чирак и родителите му имат хотел, който е на шест етажа. Такива сгради в Ерзин са рядкост. „Преди три-четири години управата на града забрани строителството на сгради над четири етажа, затова нямаме много високи сгради. И мисля, че това е причината да няма изцяло разрушени сгради след земетресението”, каза Юмут Чирак.

Най-високите постройки в Ерзин са минаретата на джамиите. Кубетата на две от тях частично са разрушени. Жителите на Ерзин разказват още, че властите не правят компромиси при издаването на строителни разрешителни и контролът е завишен.

Заради вдигналия се шум за това, че е Ерзин е градът чудо, кметът отказа коментар по темата, но не попречи на екипа ни на място да снима очевидното – в града няма паднала сграда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари