ЕРП Север обезопаси щъркелови гнезда в село Кривня

1

Монтирани са платформи за щъркелови гнезда, тъй като птиците са били в опасност

Платформи за щъркелови гнезда монтираха служители на ЕРП Север в село Кривня, област Русе. Обезопасяването е организирано по спешност след препратен от РИОСВ до дружеството сигнал с молба за съдействие. Според сигнала щъркелите са започнали да изграждат две гнезда директно върху въздушните проводници, част от електроразпределителната мрежа на населеното място. Ден след получаване на информацията за застрашаващата птиците опасност платформите са поставени и очакват своите обитатели, съобщиха от дружеството.

Дейности в близост до гнездата на птиците по време на сезона на създаване и отглеждане на поколение се предприемат само в извънредни ситуации при задължителна съгласуваност с РИОСВ. След есенната миграция на щъркелите ЕРП Север ще поднови плановото обезопасяване на съоръженията като подготовка за сезона на гнездене на птиците по време на пролетната миграция обратно в страната през следващата година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    РИОСВ- дрън, дрън!
    Сигнал, ама друг път! Това се прави от ЕРП по подразбиране, регулярно и от години. РИОСВ, както е обичайно напоследък при лъжливата Цонка, се опитват да си правят PR на чужд гръб.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари