Ердоган: Русия и Украйна незабавно да прекратят сраженията!

11
Ще бъде ли поставена Турция в дневния ви ред, когато някой атакува и нас, попита турският президент
Ще бъде ли поставена Турция в дневния ви ред, когато някой атакува и нас, попита турският президент Снимка: Umit Bektas / Reuters

Ще бъде ли поставена Турция в дневния ви ред, когато някой атакува и нас, попита турският президент

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган днес призова Русия и Украйна незабавно да прекратят сраженията помежду си и да допринесат за световния мир. Ердоган заяви още, че Анкара не се противопоставя на разширяването на НАТО, предадоха Ройтерс и турските медии, цитирани от БТА.

Президентът говори на съвместна пресконференция в Анкара с косовския президент Вьоса Османи.

Членката в НАТО Турция се старае да поддържа добри отношения и с Украйна, и с Русия.

На въпрос, свързан с молбата на Украйна за членство в ЕС, Ердоган отговори, че Турция, която е страна кандидатка за присъединяване към блока от десетилетия, би подкрепила всякакво разширяване на НАТО и ЕС.

Ердоган призова ЕС да прояви същото внимателно отношение към Турция, както към Украйна във връзка с молбата ѝ за членство. Той критикува страните членки, като посочи, че не са "искрени" спрямо Анкара.

Ще бъде ли поставена Турция в дневния ви ред, когато някой атакува и нас?, запита турският лидер.

Турция започна преговори по присъединяване към ЕС през 2005 г., но на практика те са замразени от няколко години заради незадоволителния, според Брюксел, напредък на страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    oooh
    Този пък и той се размечта "да го нападнат", като кокошката, която бягала от петела, ама се чудела дали не бяга прекалено бързо...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари